HomeHL-9Ποιους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Λεμπιδάκη- Ποιος έδωσε σημαντικές πληροφορίες

Ποιους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Λεμπιδάκη- Ποιος έδωσε σημαντικές πληροφορίες

Μεγάλη επιτυχία της τοπικής αστυνομίας η απελευθέρωση του επιχειρηματία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μεγάλη επιτυχία της Κρητικής ΕΛ.ΑΣ. στην απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, χωρίς να δοθούν λύτρα, αλλά και χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, αναμφισβήτητα θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμη τόσο οι ίδιοι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση όσο και η τοπική κοινωνία της Κρήτης, αλλά και η χώρα ολόκληρη.

Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του νησιού για όλους αυτούς τους μήνες εργάζονταν μέρα και νύχτα, μελετώντας προσεχτικά κάθε κίνηση τους και υπό το άγρυπνο βλέμμα και το σχεδιασμό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγου Κώστα Λαγουδάκη, προσπαθούσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με κύριο μέλημα τους τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του απαχθέντος.

lempidakhs-mantra-araxnh8

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται μέχρι να ξετυλιχτεί έως το τέλος το κουβάρι αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο της μάντρας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας, αλλά και αξιολογώντας όλα εκείνα τα στοιχεία, που έχουν πλέον στη διάθεση τους.

Ουσιαστικά ψάχνουν για 4 ή 5 άτομα με καταγωγή από τη νότια Κρήτη που ασχολούνται με εκρηκτικά και όπλα και διαθέτουν «χοντρό» φάκελο στην Ασφάλεια. Και αυτό γιατί, οι 12 συλληφθέντες δεν διαθέτουν το επιχειρησιακό προφίλ για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν την απαγωγή του 53χρονου επιχειρηματία ενώ η συχνή αλλαγή κρησφύγετων και η τελική κρυψώνα στη μάντρα αυτοκινήτων λίγο έξω από το Ρέθυμνο, οδηγούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνουν ότι άτυπος αρχηγός στην ομάδα των 12 που συνελήφθη είναι ένα γνωστό πρόσωπό της Κρήτης που έβγαινε συχνά στα τοπικά κανάλια ως μέλος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Ωφειλετών Ρεθύμνου.

Ο 45χρονος άνδρας που διαθέτει αγροτικές επιχειρήσεις πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα κατηγορήθηκε γιατί προσπάθησε να κάψει γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια περίπτωση πλειστηριασμού κατοικίας στην Κρήτη.

Δίπλα στον 45χρονο, ένας μεσίτης που αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε αδιέξοδο, φθάνοντας σε σημείο να εμπλέξει και την 16χρονη κόρη του η οποία χωρίς φυσικά να γνωρίζει το παραμικρό είχε αναλάβει να στέλνει μέσω ΚΤΕΛ τις επιστολές των απαγωγέων στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

lempidakhs-mantra-araxnh4

Στην ομάδα των 12 φιγουράρουν και οι δύο ιδιοκτήτες της μάντρας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ήταν φυλακισμένος ο Λεμπιδάκης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Μαζί τους, ένας 59χρονος πρώην φυλακισμένος με δραστηριότητα και στην Αμερική καθώς και ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκε στα Σκόπια ηλικίας 40 ετών.

Ποιος έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έκαναν λάθη. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν αρχικά πληροφορίες από συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος λειτούργησε καταλυτικά στην υπόθεση.

Η μάντρα αυτοκινήτων στην οποία οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη
Η μάντρα αυτοκινήτων στην οποία οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Είναι άνθρωπος με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς, πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος αλλά και για τα σχέδιά τους.

Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε 12 άτομα. Ανάμεσά τους και σε έναν άνδρα που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ο οποίος προς το παρόν κρατείται γιατί κατείχε παράνομα όπλα.

Cretapost / protothema/ newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση