HomeΚΡΗΤΗΕπί ποδός το ξενοδοχείο…για την άσκηση του σεισμού

Επί ποδός το ξενοδοχείο…για την άσκηση του σεισμού

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ετήσια άσκηση εκκένωσης…λόγω σεισμού πρόκειται να πραγματοποιήσει το προσωπικό του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort μεθαύριο Παρασκευή στις 10.50 το πρωί.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση τοιχοποιίας με ύπαρξη τραυματιών.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα.

Ωστόσο θα προηγηθεί διάλεξη από τον Δρ. Λέκκα αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris (αίθουσα Ζεύς).

Στόχος της άσκησης είναι η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για την διεξαγωγή της άσκησης θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους περιμετρικά του ξενοδοχείου από τις 11:00 π.μ. έως και τις 12:15 π.μ..

Διαφήμιση
Διαφήμιση