HomeHL-9Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία

Την Τετάρτη η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται αύριο Τετάρτη το δικαστικό θρίλερ για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη, το 2012.

Το πρωτοφανές περιστατικό είχε συγκλονίσει την Κρήτη και είχε πάρει διαστάσεις και σε πανελλαδικό επίπεδο, με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή να παραμένει έκρυθμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε αναβληθεί στις 26 Απριλίου 2017, καθώς ο δικηγόρος της πλευράς του ενός θύματος, λόγω κωλύματος, δεν μπορούσε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη και αυτή τη φορά αναμένεται να διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς στο εδώλιο θα καθίσουν ο 57χρονος βασικός κατηγορούμενος της διπλής δολοφονίας που εκτίει ήδη την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί, καθώς και ο αδελφός της, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον ηλικιωμένο πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη.

Τον Ιούνιο του 2012, κι ενώ βρισκόταν στο χωριό σε εξέλιξη το γλέντι του Κλήδονα, ο κατηγορούμενος κρεοπώλης πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον Πρίαμο Ξυδάκη, ενώ από τα σκάγια του έχασε τη ζωή του και ο Μανόλης Σταυρουλάκης, ο οποίος βρισκόταν σε καφενείο της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση