Το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα το πρωί οι δύο φερόμενοι ως διακινητές των 44 μεταναστών, που εγκλωβίστηκαν στις ακατοίκητες νήσους Παξιμάδια το βράδυ της Πέμπτης, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, υπέστη μηχανική βλάβη νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 35χρονο και μία 34χρονη από τη Γεωργία, οι οποίοι φέρονται να είναι εκείνοι που μετέφεραν τους 44 μετανάστες έναντι αδράς αμοιβής.

Μάλιστα και οι δύο είχαν κρυφτεί σε σπηλιά πάνω στα νησάκια μέχρι που οι λιμενικοί τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου οι μετανάστες

Την ίδια ώρα στο χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρεθύμνου φιλοξενούνται οι 42 μετανάστες, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά, οι οποίοι εμφανώς εξαντλημένοι μεταφέρθηκαν από την Αγία Γαλήνη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ το πρωί της Παρασκευής.

Επτά από τους μετανάστες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς παρουσίαζαν σημάδια εξάντλησης με μία μόνο γυναίκα εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική, επειδή έφερε μώλωπες και εκδορές στο σώμα της.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή φροντίζουν για τη σίτιση και τη φιλοξενία τους μέχρι έως ότου ολοκληρωθεί η καταγραφή και ταυτοποίηση τους και αποφασισθεί για το πού τελικά θα οδηγηθούν.

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα και αποβιβάστηκαν στα νησάκια το απόγευμα της Πέμπτης, όπου και παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Άμεσα πλωτά σκάφη του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο, ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο, όπου βρίσκονταν οι μετανάστες.

Τελικά το πρωί της Παρασκευής κατάφεραν να τους προσεγγίσουν, τους μετέφεραν στην Αγία Γαλήνη και στη συνέχεια στο Ρέθυμνο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση