Στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου βρίσκονται από αργά το πρωί οι 46 μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι το βράδυ της Πέμπτης στις νήσους Παξιμάδια νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοδυτικά της Γαύδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες φιλοξενούνται στο λιμεναρχείο με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινησει την διαδικασία της καταγραφής τους.

Εφτά άτομα στο νοσοκομείο

Από την πρώτη στιγμή που οι μετανάστες πάτησαν πόδι στην… Κρήτη εξετάστηκαν από γιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Τέσσερα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για περαιτέρω εξετάσεις ενώ αργά το μεσημέρι κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τριών ακόμα ατόμων.

«Πρόκειται για εφτά συνολικά άτομα, πέντε γυναίκες και δύο άνδρες. Οι περισσότεροι φέρουν σημάδια εξάντλησης και νοσηλεύονται στην Βραχεία κλινική και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. Το σοβαρότερο περιστατικό αφορά μία γυναίκα η οποία έφερε μώλωπες και εκδορές στο σώμα η οποία νοσηλεύεται στη Χειρουργική και θα πάρει εξιτήριο αύριο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνης, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Στα χέρια των αρχών οι δύο διακινητές

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δύο Γεωργιανοί οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές των 46 μεταναστών.

Πρόκειται για μία γυναίκα κι έναν άνδρα οι οποίοι έχουν συλληφθεί και αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα και αποβιβάστηκαν στα νησάκια, όπου και παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Άμεσα πλωτά σκάφη του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο, ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο, όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Η επιχείρηση σταμάτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση