“Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά” είναι το θέμα του Φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά, ολοκληρώνοντας την διήμερη παραμονή του στην Κρήτη μετά και τη λήξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο.

Στο Φόρουμ, που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτός από τον Πρωθυπουργό, θα συμμετάσχει ο Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, υπουργοί, ευρωβουλευτές, οι πρόεδροι πολλών νησιωτικών περιφερειών, καθώς επίσης εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων και τοπικοί φορείς.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου λίγο μετά τις 10 το πρωί και ξεκίνησε την ομιλία του.

tsipras2

Η πρωτοβουλία για τα «Ενεργειακά Νησιά», αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα ανοίξει και θα συντονίσει τη θεματική για την απεξάρτηση των ευρωπαϊκών νησιών από τον άνθρακα, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dominique Ristori.

tsipras1

Κεντρικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στα νησιά, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η απεξάρτηση από εισαγωγές ενέργειας, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση σύγχρονων και καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων.

tsipras3

(φωτό από Χανιώτικα Νέα)

Διαφήμιση
Διαφήμιση