HomeHL-9Βαθιά η οδύνη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Βαθιά η οδύνη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Για τον αδόκητο θάνατο του καθηγητή Αντώνη Κούτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης από την είδηση του τραγικού τέλους που βρήκε ο επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος Αντώνης Κούτης. Ο 60χρονος καθηγητής ήταν στενός συνεργάτης του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Χρήστου Λιονή, ενώ ήταν Διευθυντής ΕΣΥ στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, οπότε και εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο, προερχόμενος από την Αθήνα από όπου και καταγόταν.

Ο εκλιπών, Αντώνης Κούτης
Ο εκλιπών, Αντώνης Κούτης

Το μοιραίο μπάνιο

Ο Αντώνης Κούτης, λίγο πριν από το μεσημέρι είχε μεταβεί για μπάνιο στην παραλία Αλυκές κοντά στις Σίσσες, όταν ξαφνικά το σώμα του βρέθηκε να επιπλέει προκαλώντας αναστάτωση στους λουόμενους, που ειδοποίησαν τις αρχές. Στην παραλία έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος αλλά και το ΕΚΑΒ. Η σορός του επιστήμονα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου η νεκροψία – νεκροτομή θα καταδείξει τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Το ψήφισμα της Σχολής Επιστημών Υγείας

Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος”.

Β. Λαμπρινός: “Ο Αντώνης Κούτης υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα”

Σε γραπτή συλλυπητήρια δήλωση προέβη και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος επισήμανε τα εξής:

Ο Αντώνης Κούτης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και της ευρύτερης κοινωνίας του Ηρακλείου.

Άνθρωπος της ευθύνης και της προσφοράς, με ανοιχτούς ορίζοντες και πολυμερή ενδιαφέροντα. Έδωσε από όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε τις γνώσεις και την έγνοια του για τον συνάνθρωπο. Δεν λησμονούμε την συμβολή του στην άρτια λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου.

Ο αδόκητος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση