HomeHL-9Στις δικαστικές αίθουσες…ο θάνατος του Κρητικού σμηναγού

Στις δικαστικές αίθουσες…ο θάνατος του Κρητικού σμηναγού

Είχε χάσει τη ζωή του τον Αύγουστο του 2010 κοντά στη νήσο Χρυσή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπόθεση του τραγικού θανάτου του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Σήφη Αναστασάκη φτάνει σήμερα στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, όπου αναμένεται να εξεταστεί η αγωγή, που έχει υποβάλλει η οικογένεια του κατά του Δημοσίου.

Ο σμηναγός είχε τραυματιστεί βαρύτατα και είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα, μετά το τραγικό δυστύχημα, που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2010 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης νότια της Κρήτης.

Τότε το διθέσιο F-16 που επέβαινε ο Σήφης Αναστασάκης μαζί με τον 25χρονο ανθυποσμηναγό Παύλο Μποτζάκη συγκρούστηκε με το μονοθέσιο του σμηναγού Αναστάσιου Μπαλατσούκα, με αποτέλεσμα να συντριβούν κοντά στη νήσο Χρυσή.

Ο 33χρονος Αναστάσιος Μπαλατσούκας είχε βρει τότε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο Σήφης Αναστασάκης είχε τραυματιστεί βαριά και μετά από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπέκυψε στα τραύματα του.

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού υποστηρίζει ότι το αλεξίπτωτο του Σήφη ήταν ελαττωματικό και γι’αυτό προχώρησε σε αγωγή κατά του Δημοσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση