HomeUncategorizedΗ κακή κριτική στο Airbnb και τα αντίποινα – Έστειλε στη σύζυγό του φωτογραφία του με άλλη γυναίκα

Η κακή κριτική στο Airbnb και τα αντίποινα – Έστειλε στη σύζυγό του φωτογραφία του με άλλη γυναίκα

Οι απειλές και η διαμάχη για την επίμαχη διαμονή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακή κριτική του Shawn Mackey για τον ενοικιαστή του Airbnb οδήγησε την Pamela Fohler να τον εκβιάζει και να ανταποδίδει στέλνοντας μια φωτογραφία με άλλη γυναίκα στη γυναίκα του.

Ο οικοδεσπότης του Airbnb, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε, εκβίασε τον παντρεμένο πελάτη του με πλάνα του από τις κάμερες ασφαλείας με μια άλλη γυναίκα μετά την κακή κριτική που άφησε για τη διαμονή του.

Ο Shawn Mackey νοίκιασε το διαμέρισμα στο Μέμφις για μια συνάντηση με παλιούς του φίλους το Φθινόπωρο του 2022. Έκλεισε τη διαμονή από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου για τον ίδιο και τρεις ακόμα καλεσμένους, οι οποίοι είχαν εισιτήρια για έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Ειδοποίησε όμως την Pamela Fohler ότι μπορεί να καλέσει μερικούς ακόμα παλιούς του φίλους για δείπνο. Νοίκιασε το ακίνητο για 567 δολάρια ανά διανυκτέρευση, αλλά αρνήθηκε να πληρώσει ένα πρόσθετο τέλος 960 δολαρίων που του χρέωσε η Pamela Fohler.

Η Pamela Fohler ανέφερε ότι είχε παραβιάσει δύο κανόνες του σπιτιού και είχε προσκαλέσει περισσότερους επισκέπτες από όσους είχε υποσχεθεί.

Ήταν τότε που η Pamela Fohler ανταπέδωσε στέλνοντας email στη σύζυγό του μια φωτογραφία του από την κάμερα ασφαλείας του ακινήτου με μια άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Pamela Fohler, απαγορευόταν το κάπνισμα ή το άτμισμα, ο υπερβολικός θόρυβοςς, οι μη εγγεγραμμένοι επισκέπτες, η στάθμευση μπροστά από τα γκαράζ και πολλά άλλα.

Είχε μάλιστα προειδοποιήσει για τις κάμερες ασφαλείας έξω από τις εγκαταστάσεις.

«Να είστε σίγουρη, θα φροντίσουμε πολύ το σπίτι σας» είχε γράψει σε ένα email στην ιδιοκτήτρια ο Shawn Mackey.

Όταν έφτασε στο ακίνητο στις 9 Σεπτεμβρίου, προσέφερε στην Pamela Fohler μια λίστα με τους καλεσμένους για δείπνο. Ήταν συνολικά εννέα άτομα συν μερικά ακόμα. Από αυτούς τέσσερα ή πέντε άτομα θα έμεναν για μια νύχτα στο ακίνητο.

Ήταν τότε που η Pamela Fohler του έγραψε «γεια σου Shawn, θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε έως και 8 επισκέπτες. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς της πόλης και στη χωρητικότητα στο σπίτι μας. Ζητώ συγγνώμη που δεν είχαμε συζητήσει για τον τριπλασιασμό του αριθμού των καλεσμένων».

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει ένα κόστος για κάθε επισκέπτη, ακόμα και για εκείνους που δεν θα διανυκτερεύσουν. Η Pamela Fohler επικοινώνησε ξανά 45 λεπτά αργότερα, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της.

«Γεια σου Shawn, σου ζητώ είτε να προσθέσεις τους επιπλέον καλεσμένους σου τώρα είτε να φύγουν αμέσως. Έχουμε επίσης παράπονα για αναστάτωση, φωνές και βωμολοχίες στον χώρο στάθμευσης. Το σπίτι μας βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά και πρέπει αυτό να το διατηρήσουμε».

Μετά από 15 λεπτά επικοινώνησε ξανά μαζί του με περαιτέρω παράπονα. «Λυπάμαι πολύ αλλά έχετε παραβιάσει τον κανόνα του no party, ενοχλήσατε τους γείτονές μου βρίζοντας και φωνάζοντας στο χώρο στάθμευσης και έχετε μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες. Σας ζητώ να φύγετε τώρα. Δεν μπορώ να σου επιτρέψω να μείνεις, λυπάμαι».

Ο Shawn Mackey, όπως αναφέρει στην αγωγή του, υποστήριξε πως τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια και πως είχε εμφανιστεί μόνο ένας επιπλέον καλεσμένος. Ανέφερε πως υπήρχαν μόνο 5 άτομα στο σπίτι και αρνήθηκε το πάρτι, τον θόρυβο ή τις βωμολοχίες.

O Mackey αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη Fohler, λαμβάνοντας απάντηση από τον σύζυγό της Jamie. Αφού εξήγησε τι είχε συμβεί, ο Jamie ισχυρίστηκε πως ο Mackey μπορούσε να μείνει.

Η Pamela Fohler ήρθε ξανά σε επαφή με τον Mackey το επόμενο πρωί μέσω της εφαρμογής του Airbnb, επιβεβαιώνοντας πως θα έκανε check out την επόμενη μέρα, δίνοντας οδηγίες να βγάλει τα σεντόνια από τα κρεβάτια και να τα τοποθετήσει στο πλυντήριο και με την ευχή για ένα «ασφαλές ταξίδι».

Ο Mackey ισχυρίζεται σύμφωνα με την αγωγή πως έκανε ακριβώς αυτό. Την ώρα που έκανε check out από το ακίνητο, πίστευε ότι όλα τα ζητήματα είχαν επιλυθεί ως απλώς μια παρεξήγηση. Επέλεξε, ωστόσο, να αφήσει αρνητική κριτική και ζήτησε μερική επιστροφή των 502,46 δολαρίων, κάτι που απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Fohler άρχισε να τον παρενοχλεί μετά την αρνητική κριτική, ανησυχώντας για την κατάστασή της ως «superhost» του Airbnb, με την εφαρμογή να φτάνει ακόμα και στο σημείο να κατεβάσει την κριτική.

Εκπρόσωπος της Airbnb επικοινώνησε με τον Mackey στις 14 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι θα διερευνήσουν τις αξιώσεις του και ότι θα αναστείλει προσωρινά τον λογαριασμό του με την απειλή οριστικού τερματισμού.

Ο Mackey προσπάθησε να εξηγήσει την πλευρά του στις 15 Σεπτεμβρίου με ένα email στον εκπρόσωπο, επιμένοντας πως δεν είχε κάνει κανένα λάθος. «Αν τα ζητήματα, οι ανησυχίες, η εχθρική μεταχείριση ή οι διακρίσεις δεν απασχολούν την Airbnb, τότε με κάθε τρόπο αναστείλετε ή τερματίστε τον λογαριασμό μου» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Οι απειλές και η διαμάχη για την επίμαχη διαμονή

Ισχυρίζεται ακόμα πως η Fohler του έστειλε μήνυμα στις 17 Σεπτεμβρίου με τις φωτογραφίες του με μια άλλη γυναίκα. «Γεια σου Shawn, ελπίζω να είσαι καλά. Συγγνώμη που χρειάστηκε τόσος χρόνος για να βρούμε τις φωτογραφίες που αιτήθηκες για τη διαμονή σας στο σπίτι μας. Αλλά είχα πίστη, με οδήγησε η ακεραιότητα και γι’ αυτό δεσμεύτηκα να δημοσιεύσω αυτά για εσάς και την Airbnb. Η φωτογραφία στις 3:16 π.μ. είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Να προωθήσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην Teresa (σύζυγος του Mackey) ή θα το κάνεις εσύ;».

Αργότερα φέρεται να απείλησε να ανεβάσει τα βίντεο στο YouTube επειδή το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο για να το στείλει μήνυμα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο Mackey έλαβε έναν λογαριασμό από την Airbnb για 960 δολάρια, ο οποίος περιελάμβανε πρόστιμο 160 δολαρίων για τους επιπλέον καλεσμένους, 250 δολάρια ο καθένας για παραβίαση των κανόνων κατά των ντόπιων επισκεπτών και υπερβολικό θόρυβο και άλλα 300 δολάρια για την εποπτεία της κριτικής του.

Ο Mackey είπε πως δεν θα πληρώσει τις χρεώσεις και πως η Fohler φέρεται να απάντησε παρενοχλώντας τον, δημιουργώντας έναν ψεύτικο λογαριασμό email ως αντίποινα για την αποτυχία του να συμμορφωθεί.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η Fohler φέρεται να έστειλε τη φωτογραφία στη σύζυγό του με το σχόλιο «ωραία τσάντα». «Μου αρέσει η τσάντα σου, από που την πήρες;» έγραφε χαρακτηριστικά.

Ο Mackey στη συνέχεια υποστήριξε πως η Airbnb δεν τον υποστήριξε αντί να αντιδράσει όπως κάθε αξιοπρεπές άτομο ή ακόμα και αξιοπρεπής εταιρεία σε μια τέτοια παράνομη και αποκρουστική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την αγωγή, δημιουργήθηκε πρόβλημα στον γάμο του, επισημαίνοντας ότι η Pamela Fohler του έχει προκαλέσει ακραία συναισθηματική δυσφορία, δημόσια ταπείνωση και ψυχική αγωνία.

Η Pamela Fohler αρνήθηκε ότι έστειλε το email και είπε ότι δεν είχε ποτέ αλληλογραφία με τη σύζυγό του σε ανταγωγή που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο. Ο Mackey προχώρησε σε μήνυση για οικονομικές ζημιές και ζημία στον γάμο του ως αποτέλεσμα της εισβολής των κατηγορούμενων στα δικαιώματα του απορρήτου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση