HomeΚΡΗΤΗΔιαγραφή χρέους μισού εκατομμυρίου ευρώ για οικογένεια

Διαγραφή χρέους μισού εκατομμυρίου ευρώ για οικογένεια

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαστική απόφαση έβγαλε από το οικονομικό αδιέξοδο ζευγάρι πολυτέκνων που είχαν συνάψει συνολικά 8 δάνεια και χρωστούσαν το τεράστιο ποσό των 578.603 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με τη σχετική του απόφαση “κούρεψε” το χρέος της οικογένειας κατά 72%, γεγονός που σημαίνει ότι η οφειλή τους ανέρχεται πλέον στα 159.900 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οι δύο σύζυγοι είχαν χρεωθεί σε δύο πιστωτικούς φορείς, τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας καθώς και σε μία τράπεζα με την οφειλή του συζύγου να ανέρχεται στα 238.902 ευρώ και της συζύγου στα 239.701 ευρώ.

Το ζευγάρι, ηλικίας 49 και 47 ετών αντίστοιχα, γονείς τεσσάρων ανήλικων παιδιών, εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όταν τα εισοδήματά τους άρχισαν να συρρικνώνονται λόγω των δραστικών περικοπών στους μισθούς του δημοσίου τομέα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Καταναλωτών τα εισοδήματα των δανειοληπτών περιορίζονται στα 2.010 ευρώ, από τους μισθούς τους σε μηνιαία βάση, στο πολυτεκνικό επίδομα των 2.639 ευρώ καθώς και σε αγροτικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 3.197 ευρώ.

Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, πέρα από την διώροφη κατοικία τους  472,40 τ.μ στο Ηράκλειο, διαθέτουν ακόμη, δύο αγροτικά ακίνητα με ελιές, ένα ΙΧ.Ε αυτοκίνητο και ένα ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο.

Το Ερινοδικείο Ηρακλείου, παρά τις ενστάσεις των τραπεζών, δέχθηκε την αίτηση του ζευγαριού, ρυθμίζοντας τη δόση τους στα 150 ευρώ μηνιαίως για διάστημα πέντε ετών.

Συνεπώς, η οικογένεια καλείται να πληρώσει δόσεις πενταετίας, συνολικού ποσού 18.000 ευρώ, ενώ για την διάσωση της κύριας κατοικίας τους, οι δύο σύζυγοι θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 141.900 ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση καλεί τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της στα Χανιά, στο τηλέφωνο ‎‎2821092306 και στην Ιεράπετρα στο  τηλέφωνο ‎2842020140.

Διαφήμιση
Διαφήμιση