HomeHL-9Τέλος καλοκαιριού ψάχνει ο δήμος λύσεις για το… νερό

Τέλος καλοκαιριού ψάχνει ο δήμος λύσεις για το… νερό

Θέλει αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και χαλασμένων υδρομέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλο το  καλοκαίρι οι δημότες του Ηρακλείου είπαν το νερό… νεράκι καθώς πολλές περιοχές – σε εβδομαδιαία βάση – δεν είχαν ούτε ύδρευση ούτε άρδευση εξαιτίας τόσο της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την πόλη όσο και των προβληματικών δικτύων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η μόνη κίνηση στην οποία προχώρησε η δημοτική αρχή για να «ανακουφίσει τους δημότες» ήταν να ζητήσει μία μικρή αύξηση της ημερήσιας ποσότητας νερού που παίρνει το Ηράκλειο από το Φράγμα Αποσελέμη για 15 μόνο ημέρες!

Ακόμα και με αυτή την ενέργεια όμως το πρόβλημα, εννοείται, πως δεν λύθηκε με τους δημότες να αναγκάζονται πολλές φορές να αγοράζουν έξτρα νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τώρα, που βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, έρχεται ο δήμος και ανακοινώνει πως θα «τρέξει» ώστε να βρει χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των δικτύων και των χαλασμένων υδρομέτρων που υπάρχουν στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό για το συγκεκριμένο θέμα.

Εύλογα δημιουργείται το εξής ερώτημα: Γιατί αυτή η συνάντηση δεν έγινε πολύ νωρίτερα – οπως για παράδειγμα την Άνοιξη – ώστε η δημοτική αρχή να πιέσει την κυβέρνηση για να φτιάξει τα δίκτυα;

Από την άλλη βέβαια, πρέπει να αισθανόμαστε και «ικανοποιημένοι» που δεν περίμενε ο δήμος να έρθει το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές για να κινήσει το θέμα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση