HomeHL-9Νερό με το… σταγονόμετρο έρχεται στο Ηράκλειο από το Φράγμα Αποσελέμη

Νερό με το… σταγονόμετρο έρχεται στο Ηράκλειο από το Φράγμα Αποσελέμη

Τί αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νερό με το… σταγονόμετρο έρχεται από το Φράγμα Αποσελέμη στο Ηράκλειο με τους πολίτες καθημερινά να κάνουν παράπονα για την μη επάρκεια υδροδότησης στις περιοχές τους.

Μάλιστα σήμερα, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η τροφοδότηση του Ηρακλείου από το φράγμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, παρουσία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αίτημα στον ΟΑΚ για αύξηση της ημερήσιας ποσότητας που παίρνει το Ηράκλειο από το φράγμα κατά 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα (2.400 κυβικά μέτρα ανά μέρα) για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Όπως λέει ανακοίνωση του δήμου: «Το αίτημα έγινε αποδεκτό και οι αυξημένες ποσότητες θα ξεκινήσουν να πέφτουν στο δίκτυο του Ηρακλείου από σήμερα.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι με το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει ανακούφιση των περιοχών που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα και βρίσκονται  εντός του αστικού ιστού (Ατσαλένιο, οι δρόμοι περιμετρικά του Πολιτιστικού Κέντρου κ.α.)».

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Το πρόβλημα μερικώς θα λυθεί για δεκαπέντε ημέρες ωστόσο τι θα γίνει τον υπόλοιπο καιρό; Αφού, πλέον είναι ξεκάθαρο, ότι το Φράγμα Αποσελέμη δεν καλύπτει τις ανάγκες του Ηρακλείου, δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι φορείς να βρουν άλλες λύσεις;

Διαφήμιση
Διαφήμιση