HomeHL-SportsΡιέκα Ολυμπιακός 0-1

Ριέκα Ολυμπιακός 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ερυθρόλευκοι, μετά από απουσία ενός χρόνου, επιστρέφουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε με ωραίο πλασέ στο 25ο λεπτό ο Μάριν, μετά από υποδειγματική πάσα του Οφόε στον κενό χώρο.καθώς όχι μόνο έμειναν όρθιοι στην έδρα της Ριέκα, αλλά κατάφεραν μάλιστα να αποδράσουν από την Κροατία και με τη νίκη, δίνοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Χάσι επιβλήθηκε την Τρίτη με 1-0 των γηπεδούχων, στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τα πλει οφ της διοργάνωσης, κι έτσι σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στο Καραϊσκάκη, θα επαναφέρουν το… σεντόνι στον Πειραιά.
Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε με ωραίο πλασέ στο 25ο λεπτό ο Μάριν, μετά από υποδειγματική πάσα του Οφόε στον κενό χώρο.

Με τον Μάριν και πάλι αντί του Φορτούνη (όπως και στο πρώτο ματς) στο αρχικό σχήμα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έδειξε αρχικά να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πώς θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και πώς θα «παγώσει» τον ρυθμό, παρά για να κυριαρχήσει στο γήπεδο.

Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Ριέκα, η οποία πίεσε τους Πειραιώτες και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 1-0: στο 13’ με το σουτ του Γκαβράνοβιτς, όταν ο Ρέτσος έδιωξε σωτήρια την μπάλα πάνω στη γραμμή και στο 21’ με τον Γκοργκόν, ο οποίος, όντας αμαρκάριστος, στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Κι όπως στον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός σπατάλησε τις ευκαιρίες του και η Ριέκα «χτύπησε» στην πρώτη αντεπίθεση, έτσι συνέβη και στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων, αλλά με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν αυτή τη φορά τον ρόλο του… θύτη και τους γηπεδούχους να αποτελούν το «θύμα».
Πιο συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό η ομάδα του Χάσι στην πρώτη επίθεσή της βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Οφόε να τροφοδοτεί με υποδειγματική μπαλιά τον Μάριν κι αυτός με πλασέ να ανοίγει το σκορ, «παγώνοντας» το γήπεδο.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα, αλλά έχασαν δύο απανωτές ευκαιρίες με τους Μάριν (30’) και Βούκοβιτς από κοντά στο δοκάρι (32’).

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου τα «ηνία» στο ματς και έχασαν ευκαιρίες, αρχικά με τον Μίσιτς στο 52’ και αμέσως μετά με τον Γκαβράνοβιτς στο 54’, όταν και νικήθηκε από τον Καπίνο, ο οποίος έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν όμως η ευκαιρία που χάθηκε στο 79’ με τον Ματέι απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα να πλασάρει άστοχα για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με ένα ανεπανάληπτο χαμένο τετ-α-τετ του Μπεν στο 82′.

Η όποια πίεση προσπάθησαν να ασκήσουν οι γηπεδούχοι στο τέλος δεν είχε απέφερε αποτέλεσμα, κι έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών, που εν τέλει κατέκτησαν πανάξια το «εισιτήριο» για την 18η συμμετοχή τους στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Κίτρινες:
 Μάρτιτς, Μίσιτς – Ρομαό, Καπίνο, Καρσελά

Ριέκα (Ματίας Κεκ):
 Σλούγκα (51’ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς (77’ Ματέι), Γκοργκόν (61’ Κβρτζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι):
 Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Ρέτσος, Βούκοβιτς, Ρομαό (80’ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66’ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση