HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης για την αξιολόγηση στο δημόσιο: Πολίτες και άξιοι υπάλληλοι οι σταθερά ηττημένοι

Θεοδωράκης για την αξιολόγηση στο δημόσιο: Πολίτες και άξιοι υπάλληλοι οι σταθερά ηττημένοι

Ανάρτηση στο twitter

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άλλη μία κυβέρνηση αποτυγχάνει στο αυτονόητο, να εφαρμόσει την αξιολόγηση στο δημόσιο. Πολίτες και άξιοι υπάλληλοι οι σταθερά ηττημένοι».

Με αυτό το μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε δεικτικά το νέο «μπάχαλο» με την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας Διοίκησης, η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση κυμάνθηκε στο 70% ενώ κατά τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ ξεπέρασε το 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της αποχής φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους θεσμούς, καθώς βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα να παρακάμπτονται σημαντικά.

Βάσει μνημονίου η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση