HomeΕΛΛΑΔΑΔημόσιο: Άνοιξε ο α’ κύκλος κινητικότητας

Δημόσιο: Άνοιξε ο α’ κύκλος κινητικότητας

Ποιοι και πού μπορούν να κάνουν αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα ο Α’ κύκλος κινητικότητας για το 2024, μέσω του οποίου το Δημόσιο καλύπτει τις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών του.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα, σε κάθε υπάλληλο που έχει δικαίωμα συμμετοχής, να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α’ κύκλος κινητικότητας εντάσσεται στον ετήσιο κύκλο στελέχωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών, μίας σύγχρονης και συγκροτημένης διαδικασίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ομαλή κάλυψη των αναγκών του δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό και η ορθολογική αξιοποίησή του.

Πόσες είναι οι θέσεις για μετάταξη και απόσπαση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, το σύνολο των θέσεων για μετάταξη και απόσπαση που καθορίστηκαν κατόπιν αιτημάτων που υπέβαλαν 821 φορείς, ανέρχεται στις 19.157 θέσεις, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες να έχουν αιτηθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.

Συγκεκριμένα, 236 Δήμοι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας αιτήθηκαν συνολικά 7.072 θέσεις ενώ, ενδεικτικά, 4.727 θέσεις έχουν αιτηθεί οι φορείς ΝΠΔΔ, 3.349 θέσεις τα Υπουργεία και 1.740 οι φορείς του Δημοσίου.

Ποιοι, πότε και πού μπορούν να κάνουν αίτηση

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν από τις 5 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας την προτίμησή τους σε μία από τις 16.234 κενές θέσεις για μετάταξη και σε μία από τις 2.923 θέσεις για απόσπαση.

Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για 10 συνολικά θέσεις έως και τριών φορέων, κατ’ ανώτατο όριο.

Η είσοδος των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων στην εφαρμογή του Μητρώου είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση