HomeHL-GreeceΦιάσκο της κυβέρνησης με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Φιάσκο της κυβέρνησης με την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αποχή 80%, στον αέρα η διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς αποτέλεσμα εξέπνευσε χθες η τρίτη προσπάθεια αξιολόγησης στο Δημόσιο προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση.

Θορυβημένοι εμφανίζονται και οι θεσμοί οι οποίοι βλέπουν ότι τα χρονοδιαγράμματα ακυρώνονται διαρκώς, καθώς η διαδικασία της αξιολόγησης στο δημόσιο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΕ προέτρεψαν τους δημοσίους υπαλλήλους να μην μετάσχουν στην αξιολόγηση γεγονός που επηρέασε σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής. Κατά την ΑΔΕΔΥ η αποχή έφτασε στο 80% ενώ στελέχη της δημόσιας Διοίκησης ήταν πιο συντηρητικά κάνοντας λόγο για αποχή στο 70%.

Η προθεσμία έληξε χθες, Τρίτη και σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρεται να είναι έτοιμο μετά τον Δεκαπενταύγουστο να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν.

Στην αποτυχία του μέτρου φέρεται να συνέβαλλε σημαντικά και η δέσμευση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των απείθαρχων υπαλλήλων. Επιτελείς πάντως του υπουργείου, υποστηρίζουν ότι την εμπλοκή προκάλεσε κυρίως η άρνηση των προϊσταμένων να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση