HomeHL-SportsΑΕΚ Γάνδη 1-1

ΑΕΚ Γάνδη 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισόπαλη 1-1 με τη Γάνδη η ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Εξαιρετικός ο Αϊντάρεβιτς στο διάστημα που έπαιξε

Μεγάλη γκάφα από Τσιγκρίνσκι στη φάση του γκολ των Βέλγων

Φιλική ισοπαλία με τη Γάνδη προέκυψε για την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης  στο ΟΑΚΑ και το 1-1 λίγες ημέρες πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» των «κιτρινόμαυρων».

Η Ένωση ήταν μπλοκαρισμένη από τους Βέλγους για 75 λεπτά και δεν είχε την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων, ήταν άλλωστε και η ομάδα του Χέιν Φανχάζεμπρουκ σαφώς πιο δυνατός αντίπαλος από τους αντίστοιχους στα ματς της Πολωνίας, ωστόσο η ισοφάριση του Μάνταλου έδωσε ξαφνικά άλλον αέρα στους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ αφυπνίστηκαν, πάτησαν γκάζι και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη γοήτρου, με τον Αϊντάρεβιτς γενικότερα να εντυπωσιάζει στα 33 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε και να κάνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του.

Από κοντά και ο Ούγκο Αλμέιδα, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος όσο αγωνίστηκε και είχε καλή συνεργασία με τον Γιακουμάκη στο διάστημα που συνυπήρξαν στην επίθεση.

Φυσικά, για να έχει ελπίδες πρόκρισης η ΑΕΚ ενάντια στους Ρώσους χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο χρόνο καλής απόδοσης από 15 λεπτά και αναμφίβολα απαγορεύονται οι γκάφες όπως αυτή του Τσιγκρίνσκι στη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων.

Η γκάφα του Τσιγκρίνσκι…

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να πιέσουν ψηλά τους Βέλγους για να τους υποχρεώσουν σε λάθος, συναντώντας ωστόσο δυσκολίες στο να κάνουν το παιχνίδι τους είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια.

Η Γάνδη ήταν καλά στημένη ανασταλτικά και έκλεινε τους διαδρόμους προς τα καρέ του Κάλινιτς, η μπάλα δεν έφτανε στον Λιβάγια που ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με την Ένωση, πάντως, να πλησιάζει στο γκολ στο 35′, καθώς ο Μπακάκης σημάδεψε το δοκάρι σε μια φάση που ξεκίνησε από ωραία προσποίηση του Χριστοδουλόπουλου.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, για να δεχθεί και γκολ από τον Αντριγιάσεβιτς στο 37′ ύστερα από παιδαριώδες λάθος του Τσιγκρίνσκι, που γύρισε την μπάλα στον Ανέστη χωρίς να βλέπει και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύθηκαν.

Ανησυχητικό στοιχείο για τον «Δικέφαλο» στο πρώτο μέρος και η αποχώρηση του Κλωναρίδη στο 40′ λόγω τραυματισμού.

Ξύπνησε απότομα στο τελευταίο τέταρτο…

Στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένο ότι ο Χιμένεθ θα άλλαζε σχεδόν εξ ολοκλήρου την ενδεκάδα του, με αρκετές αλλαγές να κάνει βέβαια και η Γάνδη, που ήταν πολύ πιο απειλητική μέχρι το 74′, χρονικό σημείο στο οποίο ο Μάνταλος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και έμελε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απότομα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με τους οπαδούς της να φεύγουν στο φινάλε από το ΟΑΚΑ με την αίσθηση πως μπορούν να περιμένουν κάτι καλό από την ομάδα τους στο παιχνίδι της προσεχούς Τρίτης  με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε τα συμπεράσματά του και μένει να φανεί ποια θα είναι η εικόνα των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (57′ Γκάλο), Λόπες (57′ Βινίσιους), Τσιγκρίνσκι (84′ Τζανετόπουλος), Βράνιες (57′ Τσόσιτς), Σιμόες (57′ Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Μάνταλος (75′ Aλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (75′ Ροντρίγκες), Κλωναρίδης (40′ λ. τρ. Τρίστασον), Λιβάγια (46′ Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ (Χέιν Φανχάζεμπρουκ): Κάλινιτς, Βερστράετε (65′ Κούμπο), Μίτροβιτς, Ζιγκό, Ασάρε (65′ Καλού), Μαρκ, Ντεζάεγκερε (82′ Ράσκιν), Σιμόν, Μιλίσεβιτς, Σιλά (65′ Κουλιμπαλί), Αντριγιάσεβιτς (65′ Ντεσμέτ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση