HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια»

Σ. Βαρδάκης: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια απλή ημέρα εκδηλώσεων και αφορμή να θυμηθούμε το ρόλο του περιβάλλοντος στη ζωή μας. Είναι μια σημαντική ήμερα σκέψης για το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, τον τρόπο που ζούμε, καταναλώνουμε αναπτυσσόμαστε. Μια σημαντική ευκαιρία για να αναπροσαρμόσουμε τη δράση μας προς την κατεύθυνση της συντήρησης, βελτίωσης, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον και η προστασία του δεν είναι πολυτέλεια ή ανεξάντλητος πόρος. Είναι μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό μας η ταυτότητα μας, η πολύτιμη κληρονομιά που δανειστήκαμε απο τις προηγούμενες γενιές και έχουμε ξεκάθαρο χρέος και ευθύνη να το διαφυλάξουμε».

Η δήλωση του ηρακλειώτη βουλευτή κλείνει με τον γνωστό αφορισμό του Νίκου Καζαντζάκη «Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».

Διαφήμιση
Διαφήμιση