HomeΕΛΛΑΔΑΚαραμέρος: Μιλούσα για τον πολιτικό Μητσοτάκη- Γεωργιάδης: Θα αρκούσε ένα συγγνώμη

Καραμέρος: Μιλούσα για τον πολιτικό Μητσοτάκη- Γεωργιάδης: Θα αρκούσε ένα συγγνώμη

Δηλώσεις στον ΑΝΤ1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διάθεση αυτοκριτικής και αναδίπλωσης για την πρωινή του ανάρτηση στο twitter για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που προκάλεσε σάλο εμφανίσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

Σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γιώργος Καραμέρος επιχείρησε να ανασκευάσει και να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε γράφοντας «Ο Μέγας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατόρθωσε στο θάνατό του να τον υμνούν περισσότερο η διαπλοκή και τα χαμαιτυπεία», υποστηρίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός «Μέγας» δεν ήταν ειρωνικός και ότι επέλεξε «να μιλήσει για τον πολιτικό Μητσοτάκη, στην πράξη».

Ο κ.Γεωργιάδης από την πλευρά του, τού παρατήρησε ότι δεν θα χρειαζόταν να λέει τις δικαιολογίες που επιστράτευσε αν απλώς ζητούσε συγγνώμη.

Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν έντονος και μεταξύ άλλων, είπαν:

Γιώργος Καραμέρος: Χαρακτήρισα μέγα πολιτικό τον Κ. Μητσοτάκη- δεν λειτουργούσε ανώδυνα. Εισήγαγε όρους στην πολιτική, μεταξύ των οποίων η διαπλοκή και τα χαμαιτυπεία. Ο Κ.Μητσοτάκης είχε μιλήσει πρώτος για τη διαπλοκή. Δεν ήταν ειρωνικός ο χαρακτηρισμός «Μέγας». Επέλεξα να μιλήσω για τον πολιτικό Μητσοτάκη, στην πράξη.

-Του πιστώνω ότι στα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου, σήμερα ένα κομμάτι του Τύπου, της διαπλοκής που τον έριξαν, σήμερα να τον υμνούν περισσότερο. Δεν πλειοδοτήσαμε στην ευαισθησία, αυτό έγινε από κέντρα που τον πολέμησαν στην κορύφωση της πολιτικής του καριέρας.Στην τοποθέτησή μου δεν υπήρχε μένος.

Αδωνις Γεωργιάδης: Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «ό,τι ακούσαμε ως δικαιολογίες θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, αν έλεγε μια μεγάλη συγγνώμη. Εχει σημασία και τι γράφεις και πότε το γράφεις. Η στιγμή του θανάτου είναι ιερή στιγμή. Σήμερα δεν είναι η μέρα για να λύσουμε λογαριασμούς. Είστε αντιπεριφερειάρχης, εκπροσωπείτε το σύνολο των πολιτών, έπρεπε να είστε διπλά προσεκτικός, τί γράφετε μια τέτοια «ιερή» μέρα.

Γ.Κ.:Είπα ότι έγινε παρερμηνεία…

Α.Γ.: Πείτε με θάρρος ένα συγγνώμη, θα κερδίσετε.

Γ.Κ.: Δεν έχω πρόβλημα. Αλλά η αλήθεια είναι πως κάποιοι πυροδοτούν συζητήσεις στο διαδίκτυο με ψεύτικα προφίλ, πάντα είμαι προσεκτικός, ευγενής και πολιτισμένος, δεν μπορώ να με λογοκρίνω εκ των προτέρων. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, σημάδεψε, δεν ήταν λάθος ότι είπα πως ήταν ο πρώτος που μίλησε για διαφθορά και διαπλοκή.

– Γεωργιάδης για Φιλιππάκη: Προσπάθησε να τα μαζέψει. Θα άξιζε να κάναμε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη χυδαιότητα στο διαδίκτυο. Διάβαζα ότι στην κρίση χάσαμε κάτι περισσότερο, χάσαμε το ήθος και την ψυχή μας.

Γ.Κ.: Είστε οξύς στο διαδίκτυο…

-Οξύς είμαι.

Καραμέρος:Υπήρξε βουλευτής που έγραψε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ηθικός αυτουργός στην επίθεση κατά Παπαδήμου…

Γεωργιάδης: Οταν ένας υπουργός κατηγορεί μια πλευρά συλλήβδην γκεσταπίτες, προδότες, δηλαδή ναζί, είναι πολύ φυσιολογικό άνθρωποι που δεν είναι υπουργοί και με την ανωνυμία του διαδικτύου να λένε χειρότερα. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να ρίξει τους τόνους, να ρίξει το μίσος. Εγκρίνετε τους χαρακτηρισμούς γκεσταπίτες;

Γ.Καραμέρος: Οχι δεν εγκρίνω. Αυτό που κάνει ο κ.Πολάκης, το κάνετε κι εσείς…

Α.Γεωργιάδης: Αν δείτε να έχω πει προδότη πολιτικό μου αντίπαλο…

-Γ.Κ.: α θυμηθούμε πως λέγατε κάποτε τον ανώτερο πολιτειακό άρχοντα…

-Α.Γ.:Τον είπα προδότη;

-Γ.Κ.: Εχετε ρητορική που καλλιεργείτε το μίσος κ.Γεωργιάδη…

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση