HomeHL-GreeceΣκουρλέτης: Από τον Ιανουάριο του ’15 έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις

Σκουρλέτης: Από τον Ιανουάριο του ’15 έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις

Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο. Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε».

Όπως είπε, η κυβέρνηση έκανε έναν έναν επώδυνο συμβιβασμό και επέλεξε «τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίηση, είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων, θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης».

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγησε, τόνισε ότι «οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μην σέβονται την υπογραφή τους».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε εγκληματική τη στάση της Ν.Δ., λέγοντας ότι ζητεί από την κυβέρνηση να αποδεχθεί «με ψηλά τα χέρια όσα μας ζητούν οι ακραίοι δανειστές».

«Φωνάζοντας για εκλογές η Ν.Δ. προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ξαφνικά οι δανειστές ζήτησαν την εκποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της αξία, γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη».

«Να καταλάβετε την επικίνδυνη λογική της να καταλαβαίνετε τι βαποράκια είναι αυτά της ΝΔ που θέλουν να ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση