HomeΕΛΛΑΔΑΤζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία ώς 20 Μαρτίου σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία ώς 20 Μαρτίου σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

«Επιδίωξη η συνολική λύση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στόχος της κυβέρνησης είναι ώς τις 20 Μαρτίου να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και γεφύρωση των διαφορών για τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα ισχύσουν από το 2019, δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πρόοδος στις τεχνικές διαπραγματεύσεις, ενώ χτες ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Πρόοδος έχει σημειωθεί και στη συζήτηση για τα μέτρα και τα αντίμετρα που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος. Σε ό,τι αφορά τα θετικά μέτρα, είτε πρόκειται για φορολογικές ελαφρύνσεις είτε για αύξηση κοινωνικών δαπανών, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» πρόσθεσε.

Για τις διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ είπε ότι ανοικτό παραμένει το ζήτημα της αποκατάστασης των συλλογικών συμβασεων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σήμερα (14:00), ενώ το Euroworking Group θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη καθώς οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση