Συνολικά 18 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί εμπλέκονται στην υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε χθες η τοπική ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια καλά συντονισμένης επιχείρησης στη νότια Κρήτη με τη συμμετοχή ανδρών της Ομάδας

Οργανωμένου Εγκλήματος, της ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, των ΤΑΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ανάμεσα στους 18 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι 5 Έλληνες και οι άλλοι 13 από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, συγκαταλέγεται και ο 45χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ως επικεφαλής του διεθνούς κυκλώματος εμφανίζονται δύο Σύροι οι οποίοι ζούσαν στην Κρήτη, ωστόσο φαίνεται πως εμπλέκεται με ηγετικό μάλιστα ρόλο ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε τις ενέργειες της σπείρας από το εξωτερικό.

Οι διακινητές έφερναν τους μετανάστες σταδιακά από την Αθήνα, τους κρατούσαν σε σπηλιές και σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Τσούτσουρα για κάποιες ημέρες, και στη συνέχεια τους έστελναν στην Ιταλία.

Η “ταρίφα” για τον κάθε μετανάστη ανερχόταν στα 2.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διακινητές που είχαν αναλάβει τον ρόλο της «φύλαξης» των μεταναστών κατά την παραμονή τους στις σπηλιές και τις στάνες οπλοφορούσαν.

Στη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 112 μετανάστες, άνδρες και γυναίκες και ανάμεσα τους βρίσκονται 20 μικρά παιδιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης και της ταυτοποίησής τους, ενώ αμέσως μετά την προσωρινή τους εγκατάσταση άρχισαν να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.

Στις 11:30 το πρωί, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για τη δράση του διεθνούς κυκλώματος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση