Σιγά- σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη μετά την αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Τσούτσουρα.

metanastes3

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του cretapost, οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου φτάνουν τους 112 ανάμεσα τους και 20 μικρά παιδιά.

metanastes4

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι διακινητές είναι 18, ανάμεσα τους και ένας 45χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας του νησιού.

Οι διακινητές που έχουν συλληφθεί είναι Έλληνες και αλλοδαποί από Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν.

kykloma-metanaston1

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι διακινητές έφερναν τους μετανάστες σταδιακά από την Αθήνα, τους φιλοξενούσαν για κάποιες ημέρες στην Κρήτη και στη συνέχεια τους έστελναν στην Ιταλία.

metanastes

Η “ταρίφα” για τον κάθε μετανάστη για να πραγματοποιήσει το “ταξίδι της ελπίδας” ήταν 2.000 ευρώ.

Μάλιστα μετέφεραν κάθε φορά 20-30 άτομα από την Αθήνα στο Ηράκλειο, τους φιλοξενούσαν σε σπίτια και στη συνέχεια τους μετέφεραν στις σπηλιές και τις αποθήκες, μέσα στις οποίες βρέθηκαν στην περιοχή του Τσούτσουρα.

Στη συνέχεια τους έστελναν στον τελικό τους προορισμό στην Ιταλία.

metanastes1

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, ενώ στη σημερινή επιχείρηση πήραν μέρος άνδρες της Ομάδας

Οργανωμένου Εγκλήματος, της ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, των ΤΑΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου.

metanastes5

Τώρα η αστυνομία αναζητά άτομα και στην Αθήνα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

metanastes6

Διαφήμιση
Διαφήμιση