HomeΕΛΛΑΔΑΚύκλοι ΝΔ: Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε πρόταση μομφής -Ψέματα του Τσίπρα

Κύκλοι ΝΔ: Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε πρόταση μομφής -Ψέματα του Τσίπρα

«Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός»

Διαφήμιση

«Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει», σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση που του είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η εμφάνιση του κ. Τσίπρα κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει και ότι ο πρωθυπουργός ήταν «εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα. Λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής».

Αναφερόμενοι στο θέμα της πρότασης μομφής κύκλοι της ΝΔ σημείωναν ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα μιλώντας  για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ που πότε δεν έγιναν και σημειώνουν με νόημα ότι ο πρωθυπουργός «ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί (σ.σ. οι εν λόγω δηλώσεις) για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα».

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι λέγοντας ότι ο «κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ξαναθέτουμε:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ήόχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της σημερινής ερώτησης που είχε κατεθέσει ο κ. Μητσοτάκης, οι κύκλοι της ΝΔ έκαναν λόγο για  «εκκωφαντική»  σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ για τα ζητήματα ασφάλειας. «Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για το ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας. Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει.Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».

Κικίλιας: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία

Με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, σήμερα στη Βουλή.

«Μέχρι τώρα ξέραμε “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Τώρα μάθαμε “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία”. #vouli», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Κικίλιας.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας για μία ακόμα φορά προχώρησε σε χυδαία ψέματα

Για «χυδαία ψέματα» κατηγορεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον πρωθυπουργό με αφορμή τις αναφορές του κ. Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του σήμερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της ΝΔ.

Παράλληλα εξαπολύει πυρά και κατά του προέδρου της Βουλής, «ο οποίος δεν επέτρεψε ούτε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει, αλλά ούτε και σε εμένα επί προσωπικού για όλα αυτά τα ψέματα τα οποία είπε».

«Οφείλω όμως να θέσω ένα ερώτημα στον κ. Τσίπρα, που θα έθετα αν δεν το έβαζε στα πόδια. Ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή την εξής φράση: όλοι ξέρουμε ότι τα “prior actions” (οι προηγούμενες δράσεις) γίνονται μετά. Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν σε θέση να μιλήσει μόνος του με τους Rothschild στα Αγγλικά για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και δεν είχε πάει για άλλους λόγους, που σκοπίμως αποφεύγει να απαντήσει; Γιατί, σήμερα, ούτε απάντησε ποιους συνάντησε στους Rothschild, ούτε απάντησε γιατί πήγε στους Rothschild;», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και καταλήγει:

«Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι προηγήθηκε η απόφαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., έχω καταθέσει ερώτηση και περιμένω τα πρακτικά του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. Θα δούμε τις ημερομηνίεςκαι θα καταλάβουμε αν το συμβόλαιο με τους Rothschild έγινε πριν ή μετά το ταξίδι του κ. Τσίπρα. Τότε θα λυθούν πολλές απορίες».

iefimerida.gr

Διαφήμιση