HomeΚΟΣΜΟΣΜόσχα σε Ουάσιγκτον: Δεν επιστρέφουμε την Κριμαία

Μόσχα σε Ουάσιγκτον: Δεν επιστρέφουμε την Κριμαία

Η υπόθεση κρίθηκε με το δημοψήφισμα του 2014

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθεία, ξεκάθαρη και δυναμική ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στη «διαταγή» Τραμπ περί επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία. Η ρωσική κυβέρνηση απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι «η Κριμαία δεν θα επιστραφεί» και ότι «δεν θα συζητήσει τους λόγους με ξένους συνεργάτες».

Η Μόσχα επανέλαβε ότι η υπόθεση της Κριμαίας κρίθηκε με το δημοψήφισμα του 2014, όταν οι πολίτες της ψήφισαν υπέρ της προσάρτησης και παραμονής στη ρωσική επικράτεια, ζητώντας προστασία μετά το «νόμιμο πραξικόπημα», όπως χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τα γεγονότα της εποχής εκείνης.

«Δεν επιστρέφουμε τα εδάφη μας. Το έδαφος της Κριμαίας ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Άνα Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουάσιγκτον, Κέβιν Σπάισερ, είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, περιμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει εξηγήσει γιατί η Κριμαία επέστρεψε υπό την κυριαρχία της Ρωσίας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση