HomeΚΡΗΤΗΠαράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αύριο από το ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2 το μεσημέρι με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα στο κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ζητούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον κλάδο και να στηρίξει εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα όπως τα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών καθώς και την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη του έθεσε στο τραπέζι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων της επιτροπής αγώνα αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων. Ζήτησαν από το Περιφερειάρχη να πάρει θέση πάνω στα αιτήματα που θέτει η επιτροπή αγώνα. Επίσης ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν αποκτήσει εμπειρία, που δείχνει ότι τα κέρδη του εργοδότη, δεν συμβαδίζουν με την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους, αλλά χτίζονται πάνω στην όξυνση της εκμετάλλευσής τους.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε μετά από αίτημα των εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα ότι τα προβλήματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση