HomeHL-LifestyleΣτιλάτη οικοδέσποινα όπως στα … ανάκτορα

Στιλάτη οικοδέσποινα όπως στα … ανάκτορα

Μυστικά του savoir vivre της Κέιτ Μίντλετον – Πώς να υποδέχεστε καλεσμένους με στιλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν η αδελφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, έχει χαρακτηρισθεί από πολύ κόσμο ως πάρτι γκερλ, με την ίδια να υποστηρίζει ότι δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που όλοι νομίζουν;

Από ότι φαίνεται και η ίδια η Κέιτ Μίντλετον ακολουθεί ορισμένους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς , προκειμένου να παραμένει πάντοτε μια καλή οικοδέσποινα για τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τα επίσημα πρόσωπα που την επισκέπτονται.

Αν ετοιμάζεστε και εσείς να υποδεχθείτε το δικό σας κόσμο, αλλά ονειρεύεστε μια εμπειρία σαν αυτή της βασιλικής οικογένειας, η Μίκα Μάϊερ, που έχει σπουδάσει επάνω στο αντικείμενο του savoir vivre στη Μεγάλη Βρετανία και έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο από ένα πρώην μέλος των υπηρεσιών της βασιλικής οικογένειας, αποκαλύπτει μικρά μυστικά.

Στείλτε επίσημες προσκλήσεις στους καλεσμένους σας

Η τεχνολογία διευκολύνει αναμφίβολα την επικοινωνία με κάθε σας επαφή, ωστόσο όταν πρόκειται για μια εκδήλωση στο χώρο σας, ένα πάρτι, τότε καλό θα ήταν να μην αρκείστε σε ένα απλό μήνυμα μέσω κινητού. Στείλτε προσκλήσεις σε κάθε σας καλεσμένο ξεχωριστά. Σύμφωνα με την ειδικό, η Κέιτ Μίντλετον χρησιμοποιεί ένα online σύστημα, με το οποίο αποστέλλει κομψές προσκλήσεις σε όλους τους καλεσμένους της. Ενα άλλο tip είναι να σημειώσετε επάνω σε κάθε πρόσκληση την ώρα λήξης του πάρτι.

Καλωσορίστε τους καλεσμένους με ένα φιλί και μια χειραψία

Οταν υποδέχεται καλεσμένους που ανήκουν στο φιλικό ή γνωστό περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας, η Κέιτ προτιμάει να τους καλωσορίζει με ένα φιλί στο μάγουλο, ενώ είναι γνωστή και για τη χειραψία της που είναι πάντοτε σταθερή.

Φροντίστε να προετοιμαστείτε πολύ νωρίτερα

Για να είστε σίγουρες ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, στο σωστό χρόνο αλλά και στην εντέλεια, μαγειρέψτε οτιδήποτε μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο μια ημέρα νωρίτερα. Το ίδιο tip μπορείτε να εφαρμόσετε και για το στρώσιμο του τραπεζιού.

Τοποθετήστε ένα πιάτο ανά τρεις καλεσμένους

Αν έχετε εννιά καλεσμένους στο τραπέζι σας, τότε σύμφωνα με τη Μίκα, θα πρέπει να σερβίρεται τουλάχιστον τρία είδη διαφορετικών πιάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας χορτοφαγικής επιλογής και επίσης το μέγεθος του φαγητού θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε καθένας να το απολαμβάνει με μια μπουκιά.

Κρατήστε ένα τσαντάκι όταν δίνετε το «παρών» σε πάρτι ή εκδηλώσεις

Εχετε παρατηρήσει ποτέ, πως η Κέιτ Μίντλετον κρατάει πάντοτε ένα μικρό κλατς μπροστά από τον κορμό της – και με τα δυο της χέρια – κάθε φορά που παρευρίσκεται σε κάποιο event; Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν προτίθεται να χαιρετήσει με χειραψία όλο τον κόσμο.

Καθίστε όπως ακριβώς η Δούκισσα

Αν έχετε φορέσει μια φούστα ή ένα φόρεμα το οποίο καταλήγει πάνω από το γόνατο και θέλετε να αισθάνεστε άνετα όχι μόνο όταν είστε όρθια και κινείστε, αλλά και όταν κάθεστε στο τραπέζι, κάντε το ακριβώς όπως η Δούκισσα. Τα πόδια της είναι πάντοτε λοξά, οι αστράγαλοι και τα γόνατα ενωμένα και τα χέρια της κοντά στην κοιλιά.

Χρησιμοποιήστε σωστά την πετσέτα του φαγητού

Περιμένετε πάντοτε μέχρι η οικοδέσποινα να βάλει την πετσέτα του φαγητού επάνω στα γόνατα της και έπειτα ακολουθήστε εσείς. Σκουπίστε τα χέρια και το στόμα σας στην τσάκιση ώστε να μην λερωθούν τα ρούχα σας.

Κρατήστε το ποτήρι του κρασιού από τον κορμό του

Το κρασί πρέπει να διατηρείται στην κατάλληλη θερμοκρασία όσο το απολαμβάνετε και για αυτό φέρετε ευθύνη και εσείς οι ίδιοι ανάλογα με τον τρόπο που κρατάτε το ποτήρι. Για να μην αυξήσετε τη θερμοκρασία του θυμηθείτε ότι τα χέρια σας πρέπει να βρίσκονται στον κορμό του ποτηριού. Αν φοράτε κραγιόν η Μίκα συμβουλεύει να πίνετε από το ίδιο σημείο κάθε φορά.

Ο κανόνας με τις τρεις μπουκιές

Η Κέιτ Μίντλετον τρώει με ρυθμό και σύμφωνα με την ειδικό, σταματάει ανά τρεις ή τέσσερις μπουκιές φαγητού.

Κρατήστε σωστά την κούπα του τσαγιού και του καφέ

Η χαλαρή διάθεση δεν σας αφήνει περιθώριο για να σκεφτείτε πως θα κρατήσετε την κούπα του τσαγιού ή του καφέ, όμως μια Δούκισσα ξέρει πάντοτε τον τρόπο. Στην πρώτη περίπτωση ενώστε τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού σας και βάλτε το μεσαίο δάχτυλο κάτω από τη λαβή. Οσο για την κούπα του καφέ, η Μίκα προτείνει να «τυλίξτε» το δείκτη μέσα από τη λαβή της.

Μην ανακοινώνετε την επίσκεψη σας στο WC

Αν πείτε ενώπιον όλων των καλεσμένων ότι πρέπει να επισκεφθείτε το WC, τότε κάποιοι θα γελάσουν και κάποιοι άλλοι πιθανότατα να σας παρεξηγήσουν. Αφήστε με ευγένεια την πετσέτα του φαγητού δίπλα στο πιάτο σας και ζητήστε συγγνώμη που αποχωρείτε.

Προτιμήστε τις μπάρες σαπουνιού

Η Δούκισσα ταιριάζει τις αρωματικές μπάρες σαπουνιού στο μπάνιο της με την αντίστοιχη κρέμα χεριών.

Μην επιτρέπετε στους καλεσμένους να ασχοληθούν με τις δουλειές της κουζίνας

Σε ένδειξη ευχαρίστησης πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να δείχνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν με τις δουλειές στην κουζίνα, έπειτα από ένα δείπνο , ωστόσο μια καλή οικοδέσποινα ευχαριστεί αλλά δεν το αποδέχεται.

bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση