HomeHL-9Το ΠΑΜΕ στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου

Το ΠΑΜΕ στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου

Διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση

Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου 2016 ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, που παράλληλα θα συμμετάσχει και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, φτωχοί επαγγελματίες, φοιτητές, άνεργοι, νέοι, γυναίκες

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο για την διευθέτηση του χρέους. Τα άμεσα μέτρα που θέλει να περάσει είναι η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το ΛΟΚ ΑΟΥΤ, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όλα αυτά περικλείονται με την γιρλάντα της «ποσοτικής χαλάρωσης» των «ρυθμών ανάπτυξης», της «διευθέτησης του χρέους» και του «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει εντολή να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιαστούν στον ύπνο. Πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι για άμεση απεργιακή απάντηση.

Να μην χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο, για να ορθοποδήσει η καπιταλιστική οικονομία πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη, χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εκμετάλλευσης.

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα απαιτώντας σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους! Ετοιμάζουν για όλους μας:

–           Την επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.

–           Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας.

–           Τη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.

–           Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 ευρώ.

–           Την απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.

–           Τη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

–           Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις .

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω !

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δε θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) και οι ντόπιοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι, με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες.

Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε επιχείρηση και υπηρεσία, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Από το «δε γίνεται τίποτα» που με χίλιους τρόπους και μέσα καλλιεργεί ο αντίπαλος να περάσουμε στο ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, αν πιστέψουμε και παλέψουμε για το δίκιο μας, αν χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας. Η αλήθεια είναι ότι μόνο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η μεγάλη επιτυχία της Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ όπου πήραν μέρος 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις δείχνει την πραγματική δύναμη που βρίσκεται στην ενότητα των εργατών όταν έχουν ταξική γραμμή, όταν παλεύουν μαζί και διεκδικούν τον ιδρώτα του προσώπου τους.

Στις 8 Δεκέμβρη ή νωρίτερα αν φέρουν τα βάρβαρα μέτρα, να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς για Πανεργατική Απάντηση».

Διαφήμιση