HomeΣΠΟΡΑρχίζει (επιτέλους) το ματς !

Αρχίζει (επιτέλους) το ματς !

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Μετά από πολλές περιπέτειες ,αρχίζει αύριο 10/9 το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έστω και από την Τρίτη αγωνιστική. Μετά από πολλά χρόνια , δεν υπάρχει στα χαρτιά ένα ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου , ενώ και για τις υπόλοιπες θέσεις θα γίνει μάχη.

Ας δούμε αναλυτικά την δυναμική των 16 μονομάχων , με μια πρόβλεψη για την πορεία τους στην σεζόν.
ΑΕΚ : Ο δικέφαλος , με τον Τιμούρ Κετσπάγια πλέον στον πάγκο του και ενισχυμένος με παίκτες ποιότητας , όπως ο Λέσκοτ , ο Τσιγκρίνσκι , ο Αλμέιδα και ο Χριστοδουλόπουλος ,παρόλο που δεν κατάφερε να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ , έχει όλα τα εχέγγυα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα.

Ξεκινά τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ξάνθη την Κυριακή στις 16:00 και θέλει να μπει με το δεξί σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να διεκδικήσει.
Πρόβλεψη : Σίγουρα στα πλέι οφ , διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης : Οι Αρκάδες , που μετά από αρκετά χρόνια , έμειναν εκτός πλέι οφ και κατ’επέκταση εκτός Ευρώπης , είχαν την δυνατότητα να χτίσουν ένα καινούριο ρόστερ για να επιστρέψουν στις επιτυχίες των προηγούμενων ετών.

Διαθέτει , πλέον σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και μια πλειάδα ποιοτικών Ελλήνων παικτών , όπως ο Καλτσάς , ο Μπέρτος , ο Δημούτσος και ο Κουρμπέλης και σε συνδυασμό με τους πολύ καλούς ξένους όπως ο Μάσα , ο Ιγκλέσιας και ο Ντοναρούμα , τερματοφύλακας και αδερφός του Ντοναρούμα της Μίλαν, μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει, με αρχή το ματς του Σαββάτου στις 18:15 στην Νέα Σμύρνη , εκ νέου την έξοδο στην Ευρώπη.
Πρόβλεψη : Τερματισμός , κοντά ή μέσα στις θέσεις των πλέι οφ.

Ατρόμητος : Οι Περιστεριώτες , που με τον Τραιανό Δέλλα στον πάγκο τους , ξεπέρασαν το κακό τους ξεκίνημα πέρυσι και έφτασαν κοντά στα πλέι οφ , αλλά δεν τα κατάφεραν . Στην φετινή χρονιά , στόχος τους είναι και πάλι η ευρωπαϊκή έξοδος .

Με ποιοτικότατο ρόστερ με παίκτες όπως ο Γκορμπούνοφ που σταμάτησε μόνος του τους Γάλλους στο πρόσφατο Λευκορωσία –Γαλλία 0-0 , Λε Ταλέκ και Παπαδόπουλος , μπορούν να διεκδικήσουν την πολυπόθητη 5η θέση που θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την Κυριακή στις 18:15 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες , έχει την ευκαιρία να πάρει βαθμό ή βαθμούς σε έδρα μιας ομάδας με παρόμοιους στόχους.
Πρόβλεψη : Τερματισμός , κοντά ή μέσα στις θέσεις των πλέι οφ

Βέροια : Η Βασίλισσα του Βορρά ξεκινά την σεζόν μέσα σε καθεστώς διοικητικής αβεβαιότητας και μη έχοντας εξασφαλίσει άδεια από την ΕΕΑ.

Όλα αυτά επισκιάζουν την προσπάθεια της για την αποφυγή του υποβιβασμού εντός των γηπέδων που θα αρχίσει μάλιστα και με πολύ δύσκολο αγώνα την Κυριακή εκτός έδρας κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Πρόβλεψη : Ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό.

Ηρακλής : Ο Γηραιός , που σταθεροποιήθηκε πέρυσι στην μεγάλη κατηγορία , φέτος θέλει , παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει , να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία και να μείνει στην κατηγορία .

Έχασε τον μεγάλο του σταρ , τον Απόστολο Βέλλιο , που πήγε στην Νότιγχαμ Φόρεστ και με όπλα του ,τους Λουκίνα και Λάζαρο Λάμπρου , που απασχόλησε μεγάλες Ιταλικές ομάδες πριν καταλήξει στον Ηρακλή θέλει να κάνει όσο το δυνατό αξιοπρέστερη πορεία.

Την Δευτέρα στις 19:30 στην Λάρισα , θέλει κόντρα στην νεοφώτιστη ΑΕΛ , να πάρει μια νίκη που θα μετράει για 6 πόντους καθώς θα έχει νικήσει μια ομάδα την οποία θέλει να έχει από κάτω από νωρίς στην μάχη της παραμονής.
Πρόβλεψη : Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού ή υποβιβασμός.

Κέρκυρα : Οι Φαίακες , επέστρεψαν μετά από 2 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ με σκοπό να μην γίνουν ασανσέρ μεταξύ των κατηγοριών και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Με έμπειρους στην κατηγορία παίκτες όπως οι Επστάιν , Καμπάνταης και Σουάνης , θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία . Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου , που επέστρεψε , μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από τον Ατρόμητο , ξεκινάει , το Σάββατο στις 16:00 κόντρα στον Πλατανιά , έχοντας την δυνατότητα , με την δύναμη της έδρας της να πάρει μια νίκη που θα της δώσει ώθηση στην μάχη που την περιμένει για να σωθεί .
Πρόβλεψη : Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού ή υποβιβασμός.’

Λάρισα : Η ιστορική ΑΕΛ , επέστρεψε μετά από 5 χρόνια εκεί που ανήκει με σκοπό να παραμείνει . Οι Βυσσινί , με τον πολύπειρο Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο τους και ενισχυμένοι με παίκτες όπως οι Ντεγκρά , Ποτουρίδης και Ναζλίδης , έχουν την δυνατότητα , τηρουμένων των αναλογιών να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Η ΑΕΛ αρχίζει τις υποχρεώσεις της , στην έδρα της κόντρα στον Ηρακλή και στόχος της είναι μόνο η νίκη , που θα είναι μόνο το πρώτο λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια.
Πρόβλεψη : Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού ή υποβιβασμός.

Λεβαδειακός : Οι Βοιωτοί , κατάφεραν να επιβιώσουν άλλη μια χρονιά στην κατηγορία , και η επιβίωση αυτή κάθε αυτή είναι ο στόχος τους και φέτος. Έχει στις τάξεις της κάποιους ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να την βοηθήσουν σε αυτόν τον στόχο , όπως ο μεγάλος σταρ της Βαγγέλης Μάντζιος , ο Τσιντώτας που απασχόλησε και τον ΠΑΟ και ο Τριποτσέρης. Κόντρα στον ΠΑΟ , το Σάββατο στις 20:30 θέλει να προσπαθήσει για την έκπληξη .
Πρόβλεψη : Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού ή υποβιβασμός.

Ξάνθη : Οι Θρακιώτες , χωρίς το Skoda στο όνομα τους από φέτος , συνεχίζουν για άλλη μια χρονιά στην Σούπερ Λιγκ , χωρίς να χουν αλλάξει και πάρα πολλά . Στηρίζονται στον ικανότατο προπονητή τους Ραζβάν Λουτσέσκου και σε ικανότατες μονάδες όπως οι Σολτάνι , Νιέτο και Βασιλακάκης που μπορούν να τους εξασφαλίσουν γρήγορα και εύκολα την παραμονή .

Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να πετυχαίνει αποτελέσματα –εκπλήξεις και ένα τέτοιο θέλει να πετύχει την Κυριακή το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.
Πρόβλεψη : Τερματισμός στην μέση της βαθμολογίας , με ανοδική τάση εφόσον το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Ολυμπιακός : Ο πρωταθλητής , μετά το περιπετειώδες καλοκαίρι που πέρασε , δεν είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου , παρόλα αυτά ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Μαρίν και Καρντόσο και έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις .

Κόντρα στην προβληματική Βέροια την Κυριακή στις 20:30 , έχει την δυνατότητα να πετύχει μια νίκη με πολλά γκολ και να ξεκινήσει την χρονιά , επαναφέροντας το χαμόγελο στους φιλάθλους τους.
Πρόβλεψη : Διεκδικητής του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ : Ο δικέφαλος του Βορρά , ενισχυμένος με πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες και με καλό πρόσωπο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ως τώρα , ξεκινάει για άλλη μια χρονιά με στόχο το πρωτάθλημα.

Με βαρόμετρα στην προσπάθεια του αυτή τους Αθανασιάδη , Μάτος , Τζαβέλλα και Κάνιας μεταξύ άλλων ,θέλει από την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό την Κυριακή στην Τούμπα , να αποβάλλει από πάνω του το βάρος του -3 που κουβαλάει από την προηγούμενη σεζόν και να ξεκινήσει την πορεία του προς το πρωτάθλημα.
Πρόβλεψη : Σίγουρα στα πλέι οφ , διεκδικητής του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ Γιάννινα : Οι Ηπειρώτες , με νωπές τις μνήμες , από την πρώτη ευρωπαϊκή τους περιπέτεια , ξεκινάνε την χρονιά με στόχο , αρχικά την εύκολη εξασφάλιση της παραμονής και εν συνεχεία την προσπάθεια για έξοδο στα πλέι οφ .

Ο ΠΑΣ με όπλα τους Λίλα , Ζάιρο , Γιάκο και Κούρτη , υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πετράκη ,θα αρχίσει την προσπάθεια του την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο , μια ομάδα με παρόμοιους στόχους και θέλει να μπει με το δεξί.
Πρόβλεψη : Τερματισμός , κοντά ή μέσα στις θέσεις των πλέι οφ.

Παναιτωλικός : Οι Αγρινιώτες , με πολύ νοικοκυρεμένο ρόστερ και αξιόλογη πορεία τα προηγούμενα χρόνια , θέλει φέτος να ξεμπλέξει νωρίς από το κυνήγι της παραμονής και να κρυφοκοιτάξει πιο ψηλά. Σταρ της ομάδας , ο Μάκος , ο Γουάρντα και ο Στεφανάκος και η ομάδα του Ματζουράκη που ξεκινά στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ , θέλει να κάνει μια αξιοπρεπή σεζόν και μπορεί να το καταφέρει.
Πρόβλεψη : *

Παναθηναϊκός : Οι Πράσινοι , θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά το 2010 και για αυτό το λόγο ενισχύθηκαν με πολύ ποιοτικούς παίκτες , όπως οι Ιμπάρμπο , Λεντέσμα , Εμποκού και Γουακάσο . Το ρόστερ του ΠΑΟ είναι πιο γεμάτο από ποτέ και έχει όλα τα εχέγγυα να διεκδικήσει τον τίτλο .

Πρώτο εμπόδιο , ο Λεβαδειακός το Σάββατο στις 20:30 εκτός έδρας , σε μια έδρα που ο ΠΑΟ παραδοσιακά δυσκολεύεται και θέλει να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα.
Πρόβλεψη : Διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Πανιώνιος : Οι Κυανέρυθροι , που πέρασαν ένα περίεργο καλοκαίρι με την αποπομπή του Μαρίνου Ουζουνίδη , έχουν ως στόχο , να πετύχουν ότι και την προηγούμενη σεζόν όπου πέρασαν στα πλέι οφ.

Ενισχυμένοι με παίκτες όπως οι Ολαιτάν και Ενγκόνγκ και με παίκτες όπως οι Ρισβάνης, Σιώπης και Φούντας μπορούν να σωθούν εύκολα και να κοιτάξουν προς τα πάνω . Αρχίζουν την χρονιά το Σάββατο στην έδρα τους με τον Αστέρα Τρίπολης και μπορούν να πετύχουν μια νίκη που θα τους δώσει ώθηση.
Πρόβλεψη : Τερματισμός στην μέση της βαθμολογίας , με ανοδική τάση εφόσον το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Πλατανιάς : Ο μόνος εκπρόσωπος της Κρήτης , ξεκινά την 5η συνεχόμενη χρονιά του στην Σούπερ Λιγκ με στόχο την παραμονή του . Παρόλο που έχασε τον Κουλιμπαλί που μεταγράφηκε στον ΠΑΟ , διαθέτει ακόμα ποιοτικότατους παίκτες όπως οι Γουνδουλάκης , Καρυπίδης και Μανούσος και -συγκρίνοντας το ρόστερ του με άλλα που υπάρχουν στην κατηγορία , έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την παραμονή τους με αξιώσεις.

Οι Χανιώτες ξεκινούν την πορεία τους εκτός έδρας στην Κέρκυρα το Σάββατο και με νίκη θα δείξουν ότι υπερέχουν από μια ομάδα με παρόμοιους στόχους.
Πρόβλεψη : Τερματισμός στην μέση της βαθμολογίας , εξασφάλιση της παραμονής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση