HomeΣΠΟΡΕύκολη πρόκριση για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ , δύσκολα ο Ολυμπιακός.

Εύκολη πρόκριση για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ , δύσκολα ο Ολυμπιακός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

Απόψε Πέμπτη 25/8 , διεξήχθησαν οι επαναληπτικοί του Europa League , που θα έκριναν την είσοδο ή όχι των 3 ελληνικών ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης .

Στις αποψινές αναμετρήσεις Μπρόντμπι –Παναθηναϊκός , ΠΑΟΚ-Ντιναμό Τιφλίδας και Ολυμπιακός- Αρούκα , οι ομάδες μας ήταν τα φαβορί . Εύκολα ή δύσκολα επιβεβαίωσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι , ο ΠΑΟ , ήρθε ισόπαλος , 1-1 με την Μπρόντμπι στην Δανία , σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση στους ομίλους . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Μουχτάρ στο 35 και Ιβάνοφ στο 66ο λεπτό .

Ο Παναθηναϊκός , επηρεασμένος και από όσα έγιναν στο διάστημα μεταξύ των 2 αγώνων , δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα , είχε αμυντικά κενά και επέτρεψε στους Δανούς να δημιουργήσουν ευκαιρίες . Ενώ οι πρώτες προσπάθειες της Μπρόντμπι αναχαιτίστηκαν από τους Ιβάνοφ και Στιλ , ο Μουχτάρ στο 35ο λεπτό έκανε το 1-0 δημιουργώντας μια ελαφριά ανησυχία στην ομάδα του Στραματσόνι.

Από εκείνο το σημείο , ο ΠΑΟ συνήλθε και προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως ο Ιμπάρμπο στο 38 και το 45ο λεπτό σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Λουντ και Λέτο στην θέση των αρνητικών Λεντέσμα και Ιμπάρμπο , ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε , κέρδισε χώρους και έφτασε στην ισοφάριση στο 66ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Ιβανόφ μετά από στημένη φάση που εκτέλεσε ο Μπεργκ και καραμπόλες στην περιοχή.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Δανοί πέταξαν λευκή πετσέτα , μην μπορώντας πλέον να διεκδικήσουν κάτι και το 1-1 έμεινε ως το τέλος .
Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ήρεμο από ότι προμηνυόταν μέσα στην βδομάδα .

Επίσης ότι ο ΠΑΟ δεν δέχθηκε 2ο γκολ στο διάστημα που δεν ήταν καλός καθώς αν γινόταν αυτό ίσως τα πράγματα να δυσκόλευαν . Πλέον , επισημοποιήθηκε η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια , κάτι που ήταν ο στόχος του Παναθηναϊκού και αυτό του έφερε , χρήμα στα ταμεία που ίσως σημάνει 2 μεταγραφές και απαραίτητη ψυχολογία για καλό ξεκίνημα στην σεζόν.

Επίσης κάτι που πρέπει να αλλάξει και έχει φέρει ως αποτέλεσμα την παρουσία του στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας της αυριανής κλήρωσης , είναι η ευρωπαϊκή του εικόνα που φέτος έχει την δυνατότητα με μια καλή κλήρωση να την αλλάξει στα στάνταρ προηγούμενων ετών.
Στην Τούμπα , ο ΠΑΟΚ , μετά το 3-0 της προηγούμενης βδομάδας , έπρεπε απλά να παρουσιαστεί στο γήπεδο , για να επικυρώσει την πρόκριση .

Και αυτό έκανε , επικρατώντας με 2-0 και εντός έδρας της Ντιναμό Τιφλίδας , εξασφαλίζοντας πολύ εύκολα την παρουσία του στους ομίλους του Europa League για ακόμα μια χρονιά . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Ροντρίγκεζ στο 5 και Τζαβέλλας στο 45.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ σοβαρά στον αγώνα και στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Ροντρίγκεζ , εξαλείφοντας και την τελευταία ελπίδα των Γεωργιανών για ανατροπή.

Και όχι μόνο αυτό , αλλά ήθελε και άλλα γκολ για να ευχαριστήσει τους οπαδούς του και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνει . Στο 45ο λεπτό τελικά ο Περέιρα με την δεύτερη του ασίστ τροφοδότησε τον Τζαβέλλα που έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα , με τον ΠΑΟΚ να χει δύο καλές στιγμές με τον Περέιρα που ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα να χάνει την μία στο 56ο λεπτό και να χάνει την ευκαιρία για 3η ασίστ με την άστοχη προσπάθεια του Βαρέλα στο 90ο λεπτό.
Έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος του αγώνα και ο ΠΑΟΚ πήρε μια άνετη και εύκολη πρόκριση στους ομίλους .

Μια ευρωπαϊκή πορεία , που όπως έδειξε ο Αγιαξ χθες θα μπορούσε να ήταν και σε άλλη διοργάνωση για τον Δικέφαλο , όμως πρέπει να είναι και τώρα ευχαριστημένος και να διεκδικήσει ό,τι το καλύτερο .

Την ποιότητα την διαθέτει αδιαμφισβήτητα και με μια καλή κλήρωση και κάποια προσθήκη που θα προκύψει από τα 6 εκατομμύρια που πιθανότατα θα πάρει από την μετακίνηση του Λούκας στην Άρσεναλ , μπορεί να διεκδικήσει μια αξιόλογη πορεία στην διοργάνωση.
Στο Καραϊσκάκη , ο Ολυμπιακός , υποδέχτηκε την Αρούκα , στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το 0-1 της Πορτογαλίας και να πάρει την πρόκριση. Η ομάδα του Μπέντο όμως έκανε τα εύκολα , δύσκολα και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην παράταση καθώς στην κανονική διάρκεια , ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Γκέγκε στο 80ο λεπτό . Εκεί με γκολ του Τσόρι στο 94 και Ιντέγε στο 113 ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε την πρόκριση με νίκη 2-1 .

Στο πρώτο ημίχρονο και οι 2 ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες ,χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει κάποια από τις 2 γκολ , με κορυφαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό , ένα σουτ του Ντε λα Μπέγια στο 41 και για την Αρούκα η προσπάθεια του Βελάσκεζ στο 32 μετά από κόρνερ του Αρτούρ. Όμως το 0-0 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη , οι Πορτογάλοι ήταν πολύ πιο δραστήριοι, χτυπώντας συνεχώς στα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού , ανοίγοντας τελικά το σκορ με τον Γκέγκε στο 80 , κάνοντας το 1-0 και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα .

Στα εναπομείναντα λεπτά , δεν άλλαξε κάτι και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.
Στην παράταση , η χρυσή αλλαγή Τσόρι Ντομίνγκεζ με γκολ έξω από την περιοχή στο 94ο λεπτό , έβαλε ξανά τους ερυθρόλευκους σε θέση οδηγού για την πρόκριση ,διώχνοντας το άγχος .

Αφού , ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Καπίνο , εξουδετέρωσε τις όποιες ευκαιρίες των Πορτογάλων , εκμεταλλεύτηκε την κούρασή τους , κλειδώνοντας την πρόκριση με γκολ του Ιντέγε στο 113 για το 2-1 που ήταν το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός , πήρε πολύ δυσκολότερα του αναμενομένου αυτήν , την πρόκριση , χάρη και μόνο στην μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό του και στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών .

Στα θετικά , η μεταγραφική ενίσχυση που έρχεται και η καλή κλήρωση που λογικά θα έχει λόγω της υψηλής θέσης του στους πίνακες δυναμικότητας.
3/3 λοιπόν για τις ελληνικές ομάδες σε αυτούς τους επαναληπτικούς , ελπίζουμε σε μια καλή κλήρωση και για τις 3 αύριο που θα τους δώσει και απαραίτητες ευρωπαϊκές νίκες και ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Διαφήμιση
Διαφήμιση