HomeΚΡΗΤΗΌλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης στο… Ηράκλειο για το προσφυγικό – Συνεδριάζει η ΠΕΔ

Όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης στο… Ηράκλειο για το προσφυγικό – Συνεδριάζει η ΠΕΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν σήμερα όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης όπου θα συνεδριάσουν με κυρίαρχο θέμα το προσφυγικό.

Πριν δύο μέρες πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός όρισε η συνεδρίαση του οργάνου να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 μετά από τις πολλές αιτήσεις που είχε δεχθεί από τους δημάρχους του τόπου.

Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίιασης της ΠΕΔ Κρήτης είναι το προσφυγικό και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης – όπως τον ανέφερε σε κλειστή σύσκεψη στους τέσσερις δημάρχους των πρωτευουσών του νησιού Γ. Μουζάλας – για την φιλοξενία 2.000 μεταναστών στην Κρήτη οι οποίοι αναμένονται να φτάσουν τέλη του Νοεμβρίού.

Μάλιστα ο κ. Μουζάλας είχε ζητήσει από τους τέσσερις δημάρχους να αποστείλουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο τα μέρη όπου αναμένεται να γίνουν τα τέσσερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Αντιδράσεις από δημάρχους και φορείς του τόπου

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συσκέψεις στις οποίες τέθηκε επί… τάπητος το προσφυγικό και οι ανακοινώσεις Μουζάλα.

Η πρώτη έγινε στο δημαρχείο Χανίων μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομόυ.

Η δεύτερη σημειώθηκε στη Λότζια μετά από την πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού να ενημερώσει τους δημάρχους όλου του νομού Ηρακλείου.

Η τρίτη έγινε χθες πάλι στην Λότζια όπου ο Βασίλης Λαμπρινός είχε συνάντησει με επιχειρηματικούς αλλά και εμπορικούς φορείς του νομού.

Και στις τρεις συσκέψεις εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες στις ανακοινώσεις Μουζάλα. Άλλοι αναφέρθηκε στο πώς θα αντέξουν οικονομικά οι δήμοι να στήσουν τέσσερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, άλλοι εξέφρασαν ανησυχία μήπως οι 2.000 πρόσφυγες είναι μόνο η… αρχή ενώ άλλοι ανέφεραν τον προβληματισμό τους κατά προς τις συνέπειες που θα έχει όλη αυτή η κίνηση στον τουρισμό του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση