HomeΚΡΗΤΗΠήγαν βόλτα με το σκάφος και έπαθε βλάβη η μηχανή

Πήγαν βόλτα με το σκάφος και έπαθε βλάβη η μηχανή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιπετειώδης ήταν η χθεσινοβράδινη βόλτα που αποφάσισε να κάνει μία τετραμελή οικογένεια με ένα σκάφος ανοιχτά των Λινοπεραμάτων.

Όπως αναφέρει ο λιμενικός, Μενέλαος Δαφέρμος σε ανάρτησή του στο facebook χθες το βράδυ σκάφος του λιμενικού αντίκρισε ένα ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά του λιμένα Παντάνασσας.

Δείτε πώς περιγράφει ο κ. Δαφέρμος τα όσα έγιναν:

Χθες βράδυ έγινε ένα περιστατικό στο Κολπο Λινοπεραμάτων , 200 μέτρα περίπου μπροστά απο τον οικισμό Θησεα για όσους γνωρίζουν την περιοχή , που αποδεικνύει ότι η προσοχή στη θάλασσα πρέπει να είναι τεράστια , είτε κάνεις μπάνιο , είτε βόλτα με σκάφος , είτε είσαι στην Κω , στη Χίο , είτε και ακόμα σε μια περιοχή όπως η συγκεκριμένη που προανέφερα , που δεν πιστεύεις ότι θα σου τύχει κάτι δύσκολο , κάτι αναπάντεχο . Σε περιπολία πληρώματος του Π.Λ.Σ. 745 λίγο πριν νυχτώσει ξαφνικά βλέπουμε ακινητοποιημένο σκάφος από μηχανική βλάβη με 4 μελή οικογένεια επιβαίνοντες.

Ο καιρός σχετικά καλός και ήταν περίπου 20:30. Πλησιάσαμε , μας είπαν ότι προσπαθούσαν να πάρουν 1-2 φίλους τους τηλέφωνο για βοήθεια αλλά καμιά ανταπόκριση.

Φυσικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με μέριμνα πληρώματος Π.Λ.Σ. 745, επιβαίνοντες με ασφάλεια μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο σκάφος και το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμενα Παντανασσας και το περιστατικό έληξε.

Ας πούμε ότι δεν τους έβλεπε το πλήρωμα σκάφους . Φανταστείτε τι κινητοποίηση θα υπήρχε , νύχτα , με 4 επιβαίνοντες και μια περιοχή όπου ναι μεν εχει μικρα κομμάτια παραλίας , έχει όμως και βράχια , και κανείς δεν ξέρει τι απρόοπτη εξέλιξη μπορει να προκύψει απο ένα πολύ εύκολο περιστατικό για πολλους , κατά τα φαινόμενα . Τα συμπεράσματα πολλά . 1) Οτι επιχειρησιακο μέσο και αν έχεις το αξιοποιείς στο μέγιστο , σαν Υπηρεσία . 2) Για τα πληρώματα Π.Λ.Σ. , αλλά και για όλους τους φίλους που ασχολούνται με την θάλασσα , ειτε έχουν σκάφη , ειτε ψαρεύουν , ειτε κάνουν μπάνιο , ειτε ασχολούνται με επιχειρήσεις θαλασσιων μεσων αναψυχης , τεραστια προσοχή . Με απλές κινησεις μπορει να σωσεις ζωες , μπορεις να προλάβεις πάρα πολύ δυσκολες καταστασεις 3) Με την θάλασσα δεν παίζουμε . Την σεβόμαστε και προσέχουμε πάντα , ελοχευουν τεραστιοι κινδυνοι , συνήθως απρόβλεπτοι .

Φυσικά και νιώσαμε τεραστια ικανοποίηση που έστω και με αυτα τα πενιχρά επιχειρησιακα μέσα , μπορεσαμε και προσφεραμε στην συγκεκριμένη οικογένεια τις υπηρεσιες Λ.Σ. Να ευχαριστήσω τον Κύριο Αντωνη Δριμη κάτοικο περιοχης Λινοπεραματων , για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας για βοήθεια . Και φυσικά δεν ξεχνώ τις ευχαριστίες της οικογένειας , συνέχεια και μετά απο αρκετή ώρα λήξης του περιστατικού , κάτι το οποίο μας δινει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση