HomeΣΠΟΡΠροκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ , ο άτυχος και ο αδιόρθωτος.

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ , ο άτυχος και ο αδιόρθωτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε Τετάρτη 3/8  είχαμε τους επαναληπτικούς του Τσάμπιονς Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες . Πρόκειται για τα παιχνίδια Χάποελ Μπερ Σεβά- Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άγιαξ .

Οι αναμετρήσεις δεν είχαν καλή έκβαση για τις ελληνικές ομάδες , με τον Ολυμπιακό να είναι το φαβορί και να αποκλείεται από μια πολύ κακή ομάδα και τον ΠΑΟΚ να είναι υπερβολικά άτυχος και να μένει εκτός.

Στο Ισραήλ καταρχάς , ο Ολυμπιακός  ,με κάκιστη εμφάνιση , ηττήθηκε με 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά με γκολ του Ραντί στο 79ο λεπτό και έμεινε εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Βίκτορ ( τουλάχιστον ως απόψε) , είχε τεράστια αδυναμία στην δημιουργία φάσεων και ο μόνος λόγος που το ημίχρονο ήταν 0-0 και όχι υπέρ των Ισραηλινών , ήταν και η δική τους αδυναμία να μετουσιώσουν την κατοχή που είχαν σε ουσιαστική απειλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο , με την είσοδο του Μανιάτη σαν αναγκαστική αλλαγή στην θέση του Φιγκέιρας , λίγα άλλαξαν . Οι Ισραηλινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να μπουν στην περιοχή ή να σουτάρουν σωστά , ενώ ήταν άριστοι ανασταλτικά , μην αφήνοντας περιθώρια στους παίκτες του Ολυμπιακού να δημιουργήσουν φάση.

Έτσι παρά την σαφώς καλύτερη κυκλοφορία που είχαν οι Ερυθρόλευκοι μετά την είσοδο του Μαζουακού , δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρία με αξιώσεις και στην πρώτη καλή φάση της Χάποελ στο 79 έμειναν πίσω στο σκορ.

Από κει και μετά χάθηκε εντελώς η ηρεμία ,γινόταν σπασμωδικές επιθετικές προσπάθειες και σκληρά τάκλιν στην άμυνα , ενώ και η είσοδος του Πουλίδο στην θέση του Μποτία , άφησε κενό στην άμυνα και έτσι υπήρξαν ευκαιρίες και για το 2-0 .

Όμως δεν άλλαξε κάτι και το καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό 1-0 , ήταν το τελικό σκορ.

Στην κατάμεστη Τούμπα τώρα , ο ΠΑΟΚ , παρότι ήταν πολύ καλύτερος  , πλήρωσε 2 στιγμές αδράνειας και έχασε 2-1 από τον πολύ χειρότερο Άγιαξ μένοντας και αυτός εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ .

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Αθανασιάδης στο 4 και Κλάασεν με (αμφισβητούμενο) πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το 87ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εκρηκτικά τον αγώνα , παίρνοντας κεφάλι στο σκορ πολύ νωρίς , κάτι που του έδωσε φτερά στα πόδια και κυριάρχησε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο .

Εκτός του γκολ είχε άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη και Σακό στο 23ο το 26ο και το 32ο λεπτό , όμως το 1-0 παρέμεινε.

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου όταν ο Αγιαξ στην πρώτη ουσιαστικά φάση κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λέοβατς και έκανε το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ χειρότερο ποιοτικά και είχε 2 ουσιαστικά φάσεις . Το δοκάρι του Μυστακίδη στο 76 , που θα έδινε την πρόκριση στον Δικέφαλο του Βορρά και το γκολ του Κλάασεν που έκανε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στον Αίαντα.

Μετά από τα αποψινά ματς και οι 2 ελληνικές ομάδες οφείλουν να ανασυνταχτούν ενόψει της συνέχειας , τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στα πλέι οφ του Europa League. Όμως η γεύση που μένει , είναι διαφορετική στις 2 ομάδες.

Για τον μεν Ολυμπιακό , ο αποκλεισμός τόσο νωρίς από το Τσάμπιονς Λιγκ , από έναν τόσο αδύναμο αντίπαλο , είναι φιάσκο και θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις .

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την ποιότητα και το όνομα να προκριθούν στους ομίλους του Europa League αλλά χρειάζονται αφενός μεταγραφική ενίσχυση και αφετέρου ριζική βελτίωση στην απόδοσή τους.

Για τον ΠΑΟΚ δε , μένει το κρίμα για τις τόσο καλές εμφανίσεις , εντός και εκτός που δεν συνδυάστηκαν με πρόκριση και συνιστούν έτσι μια χαμένη ευκαιρία για διεκδίκηση της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ .

Ο δικέφαλος οφείλει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League καθώς δεν του αξίζει να έχει μια αποτυχημένη ευρωπαϊκή χρονιά και με την απόδοσή του ως τώρα , λίγο προσοχή στην άμυνα και λίγο παραπάνω τύχη μπορεί να τα καταφέρει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση