HomeΚΡΗΤΗΤο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δραστηριότητες του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δραστηριότητες του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγχαρητήριο μήνυμα στους φορείς που συμμετέχουν στις ενημερωτικές δραστηριότητες του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» στην Κρήτη απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μήνυμα του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Συγχαίρω από καρδιάς το forum «οδηγούμε με ασφάλεια» και τους 70 και πλέον φορείς του νησιού μας, που συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση με στόχο να βάλουμε φραγμό στην αβάσταχτη θυσία της ασφάλτου. Εύχομαι τα μηνύματα της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας σας, όχι μόνο να  φτάσουν σε ολόκληρη την Κρήτη – γιατί όχι και σ’ ολόκληρη τη χώρα – αλλά και να ηχούν καθημερινά, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά και να σώζουν ζωές.

Είχα την ατυχία να είμαι μάρτυρας τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας και ξέρω πολύ καλά πόσο βαρύς είναι ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην Κρήτη. Στα τελευταία 13 χρόνια, χάθηκαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι, σαν να ξεκληρίστηκε ένα ολόκληρο χωριό, ενώ άλλοι 23.880 συμπολίτες μας κατέληξαν στα νοσοκομεία και, πολλοί από αυτούς, παρέμειναν με σοβαρές αναπηρίες. Γίνονται, μάλιστα, οι αριθμοί αυτοί ακόμα πιο θλιβεροί, καθώς οι πιο πολλοί είναι νέες και νέοι. Tα τροχαία αποτελούν την δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας και την πρώτη στις ηλικίες 20 – 30 ετών.

Ξέρω πολύ καλά – γιατί περνώ και ο ίδιος τους δρόμους αυτούς – ότι στα αίτια πολλών ατυχημάτων στο νησί μας περιλαμβάνεται η κακή κατάσταση του οδικού μας δικτύου. Ξέρω ότι οι βελτιώσεις στο ΒΟΑΚ καρκινοβατούν και ο δρόμος αυτός παραμένει γεμάτος παγίδες, κακοτεχνίες και επικίνδυνα σημεία. Αισθάνομαι, γι’ αυτό, βαρύ το χρέος της πολιτείας και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της αυριανής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεσμεύομαι ότι, ως πρωθυπουργός, θα θέσω σε πρώτη προτεραιότητα για την Κρήτη την αναβάθμιση του οδικού αυτού άξονα σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ μείζονος σημασίας τις επισημάνσεις των φορέων που συμμετέχουν στην σημερινή εκδήλωση. Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι στο μέγιστο βαθμό. Να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή όταν κρατάμε το τιμόνι. Να νιώσουμε και να κάνουμε πράξη την ευθύνη απέναντι στη ζωή των  παιδιών μας, στη ζωή μας και στη ζωή των συμπολιτών μας. Να αλλάξουμε νοοτροπία στην οδήγηση. Γιατί όλα αυτά τα ανθρώπινα δράματα, που ακούμε καθημερινά, αφορούν στον καθένα μας. Γιατί ο πόνος από το θάνατο, την αναπηρία, τον τραυματισμό, σε μία κακιά ώρα, είναι αβάσταχτος. Είναι, προπάντων, τόσο άδικος. Και είναι στο χέρι μας να τον απομακρύνουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση