HomeΚΡΗΤΗΔέσμευση υφυπουργού Παιδείας για τον εξοπλισμό σχολείων στο Ρέθυμνο

Δέσμευση υφυπουργού Παιδείας για τον εξοπλισμό σχολείων στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη για τον εξοπλισμό των σχολείων του νομού Ρεθύμνου απέσπασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση προέκυψε από την ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τις σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρεθύμνου που είναι έτοιμες και μπορούν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο και το αν το Υπουργείο Παιδείας ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αναπτύσσοντας την ερώτηση του, επεσήμανε τις σοβαρές καθυστερήσεις και την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών που είχαν ως αποτέλεσμα οι πέντε σχολικές μονάδες να μην λειτουργήσουν από την προηγούμενη σχολική χρονιά, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός και ζήτησε  από τον Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι σχολικές μονάδες, που έχουν δυναμικότητα για 870 μαθητές να είναι έτοιμες πριν την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα ζήτησε 300 θρανία, 600 καθίσματα, 45 πίνακες και 60 Ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Υφυπουργός, κ. Πελεγρίνης, από την πλευρά του,  αφού αναγνώρισε τις καθυστερήσεις, απάντησε θετικά στην ευθεία ερώτηση του Βουλευτή, αφού ενημέρωσε για το στάδιο που βρίσκονται οι διαγωνισμοί και δεσμεύτηκε ότι ο εξοπλισμός θα είναι στη θέση του και σε κάθε περίπτωση μέχρι να κτυπήσει το 1ο κουδούνι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση