HomeΚΡΗΤΗΚρητικός ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης με τη λαθρεμπορία όπλων – Δείτε το… οπλοστάσιο

Κρητικός ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης με τη λαθρεμπορία όπλων – Δείτε το… οπλοστάσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 31χρονος Κρητικός είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε βάση στα Χανιά και ασχολιόταν με την λαθρεμπορία όπλων.

Πρόκειται για την οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. χθες συλλαμβάνοντας 18 άτομα σε Χανιά και Κομοτηνή. Μάλιστα, το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ο γενικός περιφερειακός διευθυντής, υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, μαζί με τον διευθυντή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, αστυνομικό υποδιευθυντή Παρασκευά Χηνόπουλο έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

XANIA ASTYNOMIKO MEGARO

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από τους συλληφθέντες 17 είναι Κρητικοί και ένας από την Κομοτηνή.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας ειδικός φρουρός κι ένας αρχιφύλακας που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

OPLA1

Σε βάρος των 18 έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

OPLA6

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο 2 ειδικοί φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της οργάνωσης.

OPLA5

Τα πάντα περνούσαν από το… χέρι του 31χρονου

Ο 31χρονος Κρητικός φαίνεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης ο οποίος έδινε οδηγίες και συντόνιζε τα μέλη της οργάνωσης για το ποια όπλα θα παραγγείλουν από το εξωτερικό, πώς θα έρθουν στην Ελλάδα, ποια θα είναι η πορεία τους αλλά και πού θα προωθηθούν.

OPLA5

Ο κάθε ένας μέσα στην οργάνωση φαίνεται ότι είχε και τον ρόλο του καθώς άλλος είχε την ευθύνη του να βρει την κατάλληλη κρυψώνα για τον οπλισμό και τα πυρομαχικά, άλλος προχωρούσε στην τροποποίησή τους και άλλος τα προωθούσε σε υποψήφιους αγοραστές σε Κρήτη και Αττική.

OPLA4

Μάλιστα, υπήρχαν και μέλη της οργάνωσης που είχαν την ιδιότητα του οπλοπώλη και του οπλουργού αντίστοιχα.

OPLA3

Συγκεκριμένα ο οπλουργός μετέτρεπε τα όπλα σε λειτουργικά, όμοια με τα εργοστασιακά ιδίου τύπου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η διαφορά από τους τελικούς αποδέκτες – αγοραστές.

OPLA2

Διαβάστε εδώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση