HomeΚΡΗΤΗΚαλά στην υγεία τους οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Σητεία

Καλά στην υγεία τους οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Σητεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλά στην υγεία τους είναι οι 65 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στη Σητεία, μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους στην παραλία του Κουρεμένου.

Όπως διευκρινίζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης, οι μετανάστες εξετάστηκαν από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο της Σητείας, μόνο 7 ατόμων, 4 παιδιών και 3 εγκύων, για παρακολούθηση και ιατρική αγωγή.

Στην ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες εξετάστηκαν από παθολόγο, γενικό γιατρό, χειρουργό, παιδίατρο και άλλες ειδικότητες και τα 7 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεία της Σητείας, παραμένουν εκεί με πλήρη ιατρονοσηλευτική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως:

«Παρά τις δυσχέρειες που ταλανίζουν το ΓΝ Σητείας, ιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αξιέπαινη ευσυνειδησία, σεβόμενοι το λειτούργημα τους, μα κυρίως τον ίδιο τον άνθρωπο.

Κανείς από τους μετανάστες –πρόσφυγες δεν φέρει μεταδοτικό νόσημα, δε χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και είναι έτοιμοι για την αναχώρηση τους, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών».

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση