HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησε και … διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ξεκίνησε και … διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης, η οποία είχε έρθει στο φως πριν από λίγα χρόνια.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Ιουνίου, ενώ στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 30 άτομα τα οποία κατηγορούνται για έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης από τον Φεβρουάριο του 2010, έως τον Οκτώβριο του 2011.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, 5 ιδιοκτήτες σχολή οδήγησης και εκπαιδευτές, 15 υποψήφιοι οδηγοί, ένα άτομο που κατηγορείται ότι έδωσε εξετάσεις αντί για τους 15 υποψηφίους, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος που φέρεται να είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Η “ταρίφα” για τους υποψήφιους οδηγούς που φέρονται να επωφελήθηκαν από την κομπίνα, καθώς δεν έδιναν καν εξετάσεις, αφού αντί για αυτούς εξεταζόταν άλλο άτομο, κυμαινόταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- από 500 έως 2.500 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση