HomeΚΟΣΜΟΣΔιαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί -Βραζιλιάνοι ηθοποιοί έστειλαν πολιτικά μηνύματα από τις Κάννες

Διαμαρτυρία στο κόκκινο χαλί -Βραζιλιάνοι ηθοποιοί έστειλαν πολιτικά μηνύματα από τις Κάννες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια τους είχαν χαρτιά με πολιτικά μηνύματα και τα έδειχναν στους φωτογράφους. Φορούσαν όμως βραδινό ένδυμα και στέκονταν στο κόκκινο χαλί.

Ενας Βραζιλιάνος σκηνοθέτης και το καστ του βρήκαν ευκαιρία για πολιτική διαμαρτυρία στις Κάννες. Ο Κλέμπερ Μεντόνκα Φίλιο και η ομάδα με την οποία συνεργάστηκε στη νέα του ταινία, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ, εξέφρασαν στο κόκκινο χαλί την υποστήριξή τους για την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

«Σταματήστε το πραξικόπημα στη Βραζιλία», «Η Βραζιλία δεν είναι πλέον δημοκρατία», «54.501.118 ψήφοι στην πυρά», ήταν μερικά από τα μηνύματα που έγραφαν τα χαρτιά που κρατούσαν, προσερχόμενοι στην πρεμιέρα της ταινίας «Aquarius».

Ενας από αυτούς «φόρεσε» το μήνυμα που θέλησε να στείλει. Ανοιξε το σμόκιν του και έδειξε ότι από μέσα φορούσε T-shirt με την «Σούπερ Ντίλμα».

Λίγο αργότερα, μέσω Twitter, η Ρούσεφ τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους. Η πρώην πρόεδρος αντικαταστάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μήνες διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτησή της.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση