HomeΚΡΗΤΗΣυνελεύσεις στις γειτονιές ετοιμάζει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών

Συνελεύσεις στις γειτονιές ετοιμάζει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιστή στο ραντεβού της Τετάρτης έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ήταν και αυτή τη φορά η Λαϊκή Στάση Πληρωμών μολονότι δεν πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά πλειστηριασμοί λόγω της συνεχιζόμενης αποχής δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Στάσης υπογραμμίζεται, λόγω της κινητοποίησης των νομικών ενάντια στο ασφαλιστικό, δεν έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 460 πλειστηριασμοί. Ωστόσο, τα μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών εξακολουθούν να δίνουν το «παρών» έξω από το Ειρηνοδικείο, αποφασίζοντας παράλληλα να συστηματοποιήσουν τη δράση τους και να την επεκτείνουν στις γειτονιές του Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται:

«Στην τελευταία λαϊκή συνέλευση συζητήθηκαν διάφορα θέματα και πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις ομόφωνα:

– Η συνεχιζόμενη κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σε οικονομικό αδιέξοδο και σε αγώνα επιβίωσης, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να αδυνατούν να καταβάλλουν το υψηλό κόστος παροχής ηλεκτρισμού και ύδρευσης ακόμη κι αν έχουν προβεί σε ρύθμιση του χρέους τους.

Είναι γνωστό οτι η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΗ προχωρούν στην διακοπή παροχής αυτών των κοινωνικών αγαθών πράγμα το οποίο θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο ειδικά όταν τα στερούνται άτομα με προβλήματα υγείας ή οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Κατά συνέπεια η ΛΣΠ, πάντα πολέμια της κοινωνικής αδικίας, προχωρά σε δράσεις αντιμετώπισης αυτών των αντιλαϊκών ενεργειών.

2) Η κρίση αντιμετωπίζεται με συνεργασία, αλληλεγγύη και αυτοδιαχείρηση. Γι αυτό το σκοπό η ΛΣΠ προχωρά στην οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας αλλά και εκτός αυτής.

3)Η ΛΣΠ θα διοργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα διήμερη εκδήλωση στο Παρκο Γεωργιάδη με την συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών με σκοπό την συλλογή φαρμάκων ,τροφίμων και παιδικών ειδών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Ηρακλείου και αδύναμων οικογενειών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση