HomeΚΡΗΤΗ«Χρυσοί» αθλητές έστειλαν εξώδικο για τις… αθλητικές εγκαταστάσεις Ιεράπετρας

«Χρυσοί» αθλητές έστειλαν εξώδικο για τις… αθλητικές εγκαταστάσεις Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθλητές που έχουν πανελλήνιες και όχι μόνο διακρίσεις και προπονούνται στην Ιεράπετρα έστειλαν εξώδικο στην δημοτική αρχή για τον τρόπο που λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Αναλυτικά η εξώδικη δήλωση:

Επανειλημμένα ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ έχει γνωστοποιήσει στους αρμόδιους φορείς για την διαχείριση και εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του συλλόγου μας αλλά και αθλητές άλλων συλλόγων τις Ιεράπετρας .

Όπως σας είναι γνωστό από χρόνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιεράπετρας προπονούνται αθλητές όχι μόνο τοπικής εμβέλειας αλλά παγκρήτιας , πανελλήνιας και παγκόσμιας . Αθλητές που δεν περιορίζονται μόνο σε απλές συμμετοχές αλλά με πραγματικά σπουδαίες διακρίσεις σε αθλητικές διοργανώσεις .

Αθλητές γνωστούς σε όλους μας όπως η Μαρίνα Βασαρμίδου, Μιχαήλ Φιλανδαραράκης , Χρίστινα Λιοντάκη, Νικόλαος Φιλανδαραράκης, Γεώργιος Γερομαρκάκης, Ευαγελία Γερομαρκάκη , Γκέλη Ελένη και δεκάδες άλλες συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Στίβου της χώρας μας.

Πάντα στην προσπάθεια τους αυτή οι αθλητές είχαν αρωγό και συμπαραστάτη τον Δήμο της Ιεράπετρας και γι αυτό το λόγο θα πρέπει και αυτή τη φορά να βρεθεί άμεσα τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που καθημερινά εμφανίζεται σε προπονητές και αθλητές στο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Σύμφωνα με τον κανονισμό Διαχείρισης και Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας μέσω της εφαρμογής του οποίου, σκοπός είναι και η υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού, ορθά τηρείται για αυτό μια διαδικασία διάθεσης των αθλητικών εγκαταστάσεων /χώρων σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού. Οι ώρες σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στους αθλητές και προπονητές του Συλλόγου μας ( μετά από αίτησή μας ) είναι οι εξής : Για το Παραλιακό Στάδιο τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη –Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 π.μ -13.30 μ.μ και 17.00μ.μ -20.30 μ.μ, Πέμπτη 17.00μ.μ -20.30 μ.μ. Σάββατο 10.00π.μ. -13.00μμ.

Είναι πράγματι ώρες που εξυπηρετούν τους αθλητές μας και ο σύλλογος μας κάνει την νόμιμη χρήση του ωραρίου . Το πρόβλημα που σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί είναι η ταυτόχρονη παρουσία δημοτών της Ιεράπετρας, οι οποίοι εύλογα έχουν το δικαίωμα να αθληθούν και να κάνουν χρήση των χώρων του Σταδίου .

Δυστυχώς όμως η χρήση αυτή γίνεται ανεξέλεγκτα και σε ώρες που οι αθλητές επιδίδονται στην προπόνησή τους με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα η παρουσία των απλών πολιτών που αθλούνται κάνοντας πεζοπορία ή τρέξιμο ανάμεσα στα «πόδια» των αθλητών να αποτελούν άμεσο κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς .

Οι προπονητές αναγκάζονται να έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση αλλά και διαπληκτισμούς με τους δημότες που κάνουν βέβαια χρήση νόμιμου δικαιώματός χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Οι προπονητές των αθλητών αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές στην προσπάθεια τους να βάλουν μια τάξη σ’ αυτό πολλές φορές χλευάζονται ή εξυβρίζονται, γεγονός που δεν εξάρει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες και την ανάπτυξης της σωματικής , πνευματικής και ηθικής αγωγής των αθλητών μας .

Με την συμμετοχή των αθλητών μας στην Εθνική Ομάδα Στίβου εκτός από τις παραπάνω αναφερόμενες ωφέλειες που αποκομίζουν βάση της ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας επωφελούνται με πριμοδότηση 10% για την εισαγωγή τους σε όλα τα Πανεπιστήμια και 20% για την Γυμναστική Ακαδημία και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις με την εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της επιλογής του χωρίς ποσοτικό περιορισμό. Μπορεί λοιπόν η παρουσία των δημοτών της Ιεράπετρας στους αθλητικούς χώρους θεωρητικά να μην αποτελεί πρόβλημα στην πραγματικότητα όμως θίγονται συμφέροντα για την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών – μαθητών τα οποία ο Δήμος καλείται να προασπίσει με τον προσφορότερο τρόπο και να μην θέτει θεματοφύλακες των Αθλητικών χώρων αποκλειστικά τους ίδιους τους αθλητές και τους προπονητές τους , οι οποίοι πρέπει απερίσπαστοι να ασχολούνται γι αυτό το οποίο είναι ταγμένοι δηλαδή την επίτευξη των στόχων τους. ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ , τους αρμόδιους φορείς του Δήμου να δώσουν μια άμεση λύση στο πρόβλημα υποχρεώνοντας τους δημότες να σεβαστούν τα ωράρια τα οποία έχουν παραχωρηθεί στους συλλόγους αλλά και στα σχολεία για την εύρυθμη λειτουργία του Σταδίου προκειμένου οι αθλητές να επιδίδονται ανενόχλητοι στις προπονήσεις τους και να συνεχίζουν να προσφέρουν στην πόλη την τιμή των σπουδαίων διακρίσεων τους. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ακόμα και στην δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος και ο Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας .

Ιεράπετρα, 22/3/2016

Ο πρόεδρος του ΓΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση