HomeHL-9Προφυλακισμένος ο 45χρονος για τη δολοφονία στην Ιεράπετρα: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Προφυλακισμένος ο 45χρονος για τη δολοφονία στην Ιεράπετρα: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Μέχρι στιγμής το κίνητρο παραμένει άγνωστο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 45χρονος περιστασιακός ναυαγοσώστης, με καταγωγή από χωριό της Σητείας, που κατηγορείται για τον θάνατο του αλλοδαπού 65χρονου φίλου του, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος καθώς αυτό κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18/04 ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα Δικαστήρια Νεάπολης.

Η δικογραφία περιγράφει το σκηνικό της δολοφονίας, η οποία συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου, στο σπίτι όπου οι δύο άνδρες διέμεναν, κοντά στο λιμανάκι των Φέρμων Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

Μέχρι στιγμής, το κίνητρο πίσω από αυτή την ανεξήγητη πράξη παραμένει άγνωστο, καθιστώντας την υπόθεση ακόμα πιο σκοτεινή και ανεξήγητη.

Ο κατηγορούμενος, γνωστός ως μια προσωπικότητα στην τοπική κοινότητα ως εξπέρ σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα και την ασφάλεια των λουόμενων, έχει σοκάρει τους κατοίκους της περιοχής για όλα αυτά που κατηγορείται.

Το μυστήριο που περιβάλλει το κίνητρο πίσω από αυτή την ενέργεια έχει αναστατώσει την τοπική κοινότητα και έχει αναζωπυρώσει συζητήσεις σε όλο το νησί. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, αναζητώντας οποιαδήποτε πιθανή ένδειξη ή κίνητρο που μπορεί να εξηγήσει αυτό το έγκλημα.

Η οικογένεια του θύματος από το εξωτερικό, συγκλονίζεται από τα γεγονότα και αναζητά απαντήσεις σε ένα τόσο τραγικό γεγονός.

Το χρονικό του φόνου

Ο 65χρονος Γερμανός ήταν καρκινοπαθής σε πολύ προχωρημένο στάδιο και είχε αποφασίσει να μείνει μόνιμα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Φέρμα της Ιεράπετρας.

Στις 7 Απριλίου ο 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του με την πρώτη αυτοψία να δείχνει πως είχε πέσει και είχε χτυπήσει με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρχικά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως αιφνίδιος θάνατος δεδομένου της προχωρημένης κατάστασης της ασθένειάς του με αποτέλεσμα να προχωρήσει η ταφή του.

Ωστόσο, μία πληροφορία που ήρθε αργότερα στις αστυνομικές αρχές «άνοιξε» ξανά τον φάκελο της υπόθεσης.

egklhma-ierapetra1

Όπως πληροφορήθηκαν οι αρχές την ώρα του θανάτου του δεν ήταν μόνο στο σπίτι του.

Αμέσως ξεκίνησαν νέες έρευνες με τους αστυνομικούς να αναζητούν και να βρίσκουν οπτικοακουστικό υλικό από κλειστές κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά του.

Το υλικό από τις κάμερες επιβεβαίωσαν τις τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους. Όπως διαπιστώθηκε, μισή ώρα μετά που έφυγε η γυναίκα που τον πρόσεχε ένα φιλικό πρόσωπο του 65χρονου έφτασε στο σπίτι του έχοντας επιμελώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

egklhma-ierapetra2

Η σύλληψη του 45χρονου

Άμεσα ξεκίνησαν οι νέες καταθέσεις με τους αστυνομικούς να καλούν όλους τους φίλους του 65χρονου οι οποίοι δεν ήταν παραπάνω από έξι άτομα.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως ένας 45χρονος ταίριαζε στον άνθρωπο που πήγε την μοιραία ημέρα στο σπίτι του καρκινοπαθή.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και την προηγούμενη Δευτέρα προχώρησαν στη σύλληψή του. Μέχρι στιγμής ο 45χρονος αρνείται πως ήταν μαζί με τον 65χρονο την ώρα που εκείνος πέθανε.

Πάντως το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι πως υπήρχε μία έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες με τον δράστη να σπρώχνει τον 65χρονο ο οποίος λόγω κατάσταση της υγείας να έπεσε και να χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση