HomeΚΡΗΤΗΚρητικός καλλιτέχνης εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή εικαστική έκθεση στην Ισπανία

Κρητικός καλλιτέχνης εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή εικαστική έκθεση στην Ισπανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη φορά ένας Kρητικός από την Ιεράπετρα, ερασιτέχνης ζωγράφος, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή εικαστική έκθεση στην Ισπανία. Συγκεκριμένα πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή του σε διοργάνωση στο εξωτερικό.
Ο λόγος για τον Γιάννη Λαμπράκη, από την Ιεράπετρα, ο οποίος, όντας επίσημο μέλος της Ισπανικής Ένωσης Ζωγράφων Παστέλ (
ASPAS, http://www.aspas-pastel.es/) εδώ και δύο χρόνια, έχει τη χαρά και την τιμή να βλέπει τη δουλειά του να επιλέγεται και να παρουσιάζεται, πρώτα στη Μαγιόρκα, πριν από ενάμιση χρόνο, και αυτές τις μέρες στο Οβιέδο της Βόρειας Ισπανίας στην 3η Διεθνή Μπιενάλε Ζωγραφικής Παστέλ, η οποία διοργανώνεται και πάλι από την Ισπανική Ένωση.

zografos2
Στην μπιενάλε συμμετέχουν 108 ζωγράφοι από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα από 17 χώρες (Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ταϊβάν, Αγγλία, Λετονία, Χογκ Κογκ, Βολιβία, Μαυρίκιος, Ακτή Ελεφαντοστού, Αργεντινή, Μεξικό, Κίνα, Ελλάδα). Η Κίνα, μάλιστα, είναι η τιμώμενη χώρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα.
Ο τίτλος του πίνακα είναι «
Painting Nebulae» (Ζωγραφίζοντας Νεφελώματα) και είναι, όπως λέει ο ίδιος, ένα πάντρεμα της φυσικής, την οποία σπούδασε και υπηρετεί, με τη ζωγραφική, την τέχνη γενικότερα, την οποία εξίσου αγαπά από πολύ μικρός.
Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται ακόμα η συγγραφή και το θέατρο (μέλος ερμηνευτικής ομάδας Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zografos

zografos3

Διαφήμιση
Διαφήμιση