HomeHL-9Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 147.000, τα νέα μέλη έφθασαν τις 40.000

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 147.000, τα νέα μέλη έφθασαν τις 40.000

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεπέρασαν και τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμετοχή ήταν πέραν του αναμενομένου, εκπλήσσοντας ευχάριστα την Κουμουνδούρου. Κατά πληροφορίες η συμμετοχή πλησιάζει τις 150.000 δηλαδή την προσέλευση που είχε καταγραφεί και στις εκλογές του Απριλίου 2022 όταν μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα ευχάριστα και ο αριθμός των νέων μελών καθώς κατά πληροφορίες οι νέες εγγραφές έφθασαν τις 39.000. Ενας στους τέσσερις που ψήφισε σήμερα ήταν νέο μέλος.

Ο ρυθμός προσέλευσης στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο μεγάλος που δόθηκε οριζόντια παράταση μιας ώρας ως τις 21:00 ενώ καθώς παρατηρήθηκαν ουρές σε εκλογικά τμήματα ιδίως της Αττικής, όπως στο Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα αποφασίστηκε να δοθεί κατά περίπτωση παράταση για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι όσοι προσήλθαν και υπομονετικά περίμεναν στην ουρά. Υπολογίζεται ότι η ψηφοφορία χρειάστηκε να παραταθεί σε περίπου 60 τμήματα. Οριστικά οι κάλπες έκλεισαν στις 10:15 το βράδυ.

Σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα εκτιμάται ότι η πρώτη ασφαλής εικόνα θα διαμορφωθεί στις 11 με 11:30 το βράδυ.

O Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τα αποτελέσματα στο γραφείο του. Μάλιστα ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκτός, ενώ συνοδευόταν από τον σύντροφό του Τάιλερ. Στο γαφείο του σύμφωνα με πληροφορίες κατέφθασαν πριν τις 10 το βράδυ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Δώρα Αυγέρη και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Νωρίτερα ο πατέρας του Θεόδωρος Κασσελάκης προσερχόμενος στο γραφείο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γιος του θα καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Στα γραφεία τους αναμένεται να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ενώ εκτιμάται ότι ακολούθως θα προσέλθουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για δηλώσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση