HomeMarket NewsΠρόγραμμα χρηματοδότησης και ασφάλισης Κρητικών εξαγωγών

Πρόγραμμα χρηματοδότησης και ασφάλισης Κρητικών εξαγωγών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δυνατότητα χρηματοδότησης και ασφάλισης σε μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Κρήτης προσφέρει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μετά από την έναρξη της συνεργασίας της με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.).

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Συνεταιριστικη Τράπεζα Χανίων όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Εξωστρέφεια”, ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγέων.

bΜέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια» οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα μπορούν να εξασφαλίζουν κεφάλαιο κίνησης έως και 1 εκατ. Ευρώ για τέσσερις μήνες με μόνη προυπόθεση την ασφάλιση του τιμολογίου των εξαγωγών τους στον ΟΑΕΠ.

Το ποσοστό κάλυψης είναι μέχρι το 95% της ασφαλιζόμενης αξίας. Το πρόγραμμα έχει συνεχή διάρκεια.

Για μια ξεχωριστή στιγμή για την Τράπεζα Χανίων έκανε λόγο πρόεδρος της Τράπεζας Μιχάλης Μαρακάκης τονίζοντας ότι μέσα από αυτή την συνεργασία, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Εξαγωγικών Πιστώσεων, « η Τράπεζα Χανίων έχει την δυνατότητα να στηρίξει ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές ελληνικών και ειδικά κρητικών προιόντων ενισχύοντας την εξωστρέφεια της κρητικής οικονομίας, σε μια περίοδο που το τραπεζικό σύστημα δεν έχει την δυνατότητα χρηματοδότησης».
«Ο Οργανισμός αυτός, πρωτοποριακά, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το εξαγωγικό εμπόριο να έχουν χρηματοδότηση αυτήν την περίοδο.

cΠρόκειται για έναν Οργανισμό υγιέστατο που έχει ρευστότητα και δυνατότητες, και έρχεται να εισφέρει ουσιαστικά τους επαγγελματίες εξαγωγείς, με ίδια κεφάλαια, μεσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει καθιερώσει όσον αφορά την εξωστρέφεια» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης και πρόσθεσε ότι: « είναι ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας, για τον τόπο γενικότερα και εμείς ως συνεργάτιδα τράπεζα θα προωθήσουμε αυτό το προιόν για να βοηθήσουμε τους εξαγωγείς μας».

Στην λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος του ΟΑΕΠ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Θέμης Καλπακτσόγλου επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα « συνδυάζει ασφάλιση και χρηματοδότηση για τους Έλληνες εξαγωγείς, κάτι που δίνει την σιγουριά στον εξαγωγέα να μην έχει ζημιές καθώς εμείς βρίσκουμε τα πληροφοριακά στοιχεία για τους πελάτους του στο εξωτερικό, δημιουργούμε όρια πιστωτικά κ.α.

Το ποσοστό κάλυψης είναι μέχρι το 95% της ασφαλιζόμενης αξίας. Τα ασφάλιστρα είναι χαμηλά και ξεκινάνε από 3,6% καθώς είμαστε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ουσιαστικά η Ελλάδα προσπαθεί να βοηθήσει την εξωστρέφεια της».
Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος έκανε λόγο για μια «σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την όλη προσπάθεια των ελληνικών εξαγωγών».

Ο κ. Παπαδεράκης επεσήμανε την θετική πορεία που είχαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2015, το οποίο όπως είπε, έκλεισε με ρεκόρ εξαγωγών για την χώρα μας. Παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια περαιτέρω στήριξης των εξαγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.3277347022158235656

Διαφήμιση
Διαφήμιση