HomeΚΡΗΤΗΤο παράδειγμα της Κρήτης και η συνέργεια των δημοσίων υπηρεσιών

Το παράδειγμα της Κρήτης και η συνέργεια των δημοσίων υπηρεσιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της συνέργειας των δημοσίων υπηρεσιών, τέθηκε προσφάτως κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης που έγινε στην Αθήνα, συνολικά 9 ασθενοφόρα της Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση όπου ήταν παρόντες στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της «συνέργειας» μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών, που θα μπορούσε να επιτευχθεί παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παθογένειες διοικητικής φύσεως.

Υπέρ της συνέργειας τάχθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην τοποθέτησή του και προς επίρρωση των ισχυρισμών του χρησιμοποίησε ένα χαρακτηριστικό παραδείγματα της Κρήτης.

Το Κέντρο Υγείας Καντάνου

«Υπάρχουν παραδείγματα αύξησης συνεργειών που μπορούν να υπάρξουν και τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε ένα μήνα και όχι σε δέκα χρόνια. Όπως, το Κέντρο Υγείας Καντάνου στην Κρήτη, δίπλα στο οποίο είναι ο πυροσβεστικός ο σταθμός. Ακριβώς δίπλα. Δυστυχώς δεν έχει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας οδηγό για το ασθενοφόρο όλες τις μέρες. Οι οδηγοί της πυροσβεστικής, πολλές φορές έχουν πάρει το ασθενοφόρο και έχουν μεταφέρει ασθενείς. Αυτό το πράγμα μπορεί και πρέπει να θεσμοθετηθεί. Να νομοθετηθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης κάποιων ανθρώπων, αν δεν είναι ήδη εκπαιδευμένοι, όπως συμβαίνει με τους πυροσβέστες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση