HomeΚΡΗΤΗΜε αγώνες και γλέντι, έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Με αγώνες και γλέντι, έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγώνες δρόμου πεζοπορίας διοργάνωσε  ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στo πλαίσιο της κοπής της πίτας του, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, που έγινε στο Βενεράτο  με ελεύθερη συμμετοχή χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή θεωρήθηκε από τους διοργανωτές ικανοποιητική με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

kopi pitas4

Νικητές στα 7χλμ ήταν στη διαδρομή με εκκίνηση τις Δαφνές-Σίβα-Κεράσσα-Αυγενική και τερματισμό στο Γυμνάσιο Βενεράτου οι:

  • 1ος Καμπιτάκης Νικόλαος
  • 2ος Σηφάκης Μανόλης και
  • 3ος Ζερβάκης Γιάννης από τη Σητεία
  • στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Πλουμή Αργυρώ

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και συνδιοργανωτές οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι- Δαφνών, Βενεράτου-Αυγενικής-Σίβα-Κερασιών και οι Κοινότητες: Δαφνών-Αυγενικής-Βενεράτου- Σίβα και Κερασσών .

Στα πλαίσια των απονομών βραβεύθηκαν οι:

– αθλητές της Ακαδημίας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, αθλητές που διακρίθηκαν το 2015, μία αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής από τις Δαφνές και ένας προπονητής από την Αυγενική. Πιο συγκεκριμένα οι βραβευθέντες ήταν:

  1. Μαυραντωνάκη Εύα αθλήτρια της ακαδημίας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄ που ήταν 4η στην Ελλάδα
  2. Θανοπούλου Νέλη, αθλήτρια της ακαδημίας στην κατηγορία Παγκορασίδων Β΄ 1η στην Κρήτη στο τρίαθλο & 1η σε σχολικούς αγώνες στο νομό μας
  3. Η ομάδα 4Χ300 της ακαδημίας στην κατηγορία Παμπαίδων Α αποτελούμενη από τους αθλητές ( Βιολάκη Κων/νο- Σταμπούλο Θάνο-Τσαγκαράκη Μάνο-Δημόπουλο Αλέξανδρο) που ήταν 8οι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
  4. Καμπαξής Παντελής αθλητής υπεραποστάσεων εκπροσώπησε τον ΣΜΚ και την Ελλάδα σε τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα.
  5. Μαρκάκου Στέλλα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια υπεραποστάσεων έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη -Αθήνα στα 500 χλμ.
  6. Κατσαράκης Στάθης αθλητής υπεραποστάσεων έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη -Αθήνα στα 500 χλμ.
  7. Παπαμιχαήλ Γιάννης αθλητής υπεραποστάσεων έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη
  8. Ξενιτίδης Σπύρος αθλητής αποστάσεων 1ος στο στρατιωτικό πρωτάθλημα 100χλμ
  9. Όλοι οι αθλητές που έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας 5& 10 χλμ (Ταβλαδωράκης Χαρίλαος- Κουτσουπιάς Δημήτρης-Φανουργάκης Δημήτρης-Πλουμή Αργυρώ-Μπέτυ Φλόρα-Νικολιδάκης Γιώργος- Σερπετσιδάκης Γιώργος -Στυλλιανάκης Μιχάλης- Δασκαλάκης Μανόλης-Καρκαλέτσης Θόδωρος-Καλουρής Αντώνης-Σκουρβουλιαννάκη Μαρία-Σηφάκης Μανώλης -Αλεβυζάκης Γιώργος- Σηφάκης Γιώργος-Σηφάκη Μαγδαλινή-Καμπιτάκης Νικόλαος-Τσομπανίδης Βασίλης-Στιβακτάκη Ελένη- Μαρτιμιανάκη Ελευθερία-Μαυρακάκης Ανδρέας-Κυπριωτάκης Μανώλης).
  10. Βαρβεράκης Γιώργος προπονητής από την Αυγενική
  11. Περδικάκη Ειρήνη από τις Δαφνές 1η στην Ελλάδα στο ομαδικό του ανσάμπλ στην ρυθμική γυμναστική με την ομάδα του Ν.Καζαντζάκη
  12. οι προπονητές της ακαδημίας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης κ.κ. Σπανός Αθανάσιος και Γιανναδάκης Εμμανουήλ για την ανάδειξη αθλητών.

kopi pitas

Οι Απονομές και οι βραβεύσεις έγιναν στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Βενεράτου όπου ακολούθησε η κοπή της πίτας και μπουφές από τους διοργανωτές, που περιλάμβανε  την παραδοσιακή φασολάδα διάφορα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Επίσης μετά τις απονομές  χόρεψαν Κρητικά συγκροτήματα απο τον πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου ενώ το συγκρότημα των Βαγγέλη Κακουδάκη & Γιώργου Χαλκιαδάκη έπαιξε ρεμπέτικη μουσική.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης επισημαίνεται:

«Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου τους εθελοντές που βοήθησαν και  τους χορηγούς Τεχνικό γραφείο Καπελάκη Ιωσήφ Βενεράτο την βιοτεχνία κρουασάν Μαυροφρύδη την ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. τις εταιρείες εμφιάλωσης Silva- Ευροσύνη- και Δουλουφάκης και το καφέ Φαντάστικο Βενεράτο».

kopi pitas3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση