HomeΚΡΗΤΗΔίκη Ρίχτερ: Απεβλήθη η παράσταση πολιτικής αγωγής-Τέλη Ιανουαρίου η απόφαση

Δίκη Ρίχτερ: Απεβλήθη η παράσταση πολιτικής αγωγής-Τέλη Ιανουαρίου η απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση του να μην παρίσταται η πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση του Καθηγητή Ρίχτερ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της έδρας κ. Καργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα κανονικά μετά τη διακοπή την περασμένη Παρασκευή, με μάρτυρα υπεράσπισης να έχει κληθεί ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Πριν όμως ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή την παράσταση της πολιτικής αγωγής.

Η απόφαση αυτή είχε ως συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση στους παρευρισκομένους, οι οποίοι έκαναν λόγο για ειλημμένη απόφαση του δικαστηρίου, που προαναγγέλλει την… αθώωση του Ρίχτερ.

Ο Πρόεδρος της έδρας δικαιολόγησε την απόφαση του, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να παρίστανται οι δικηγόροι της πλευράς Ρίχτερ, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο νομικά, δεν προκαλεί μίσος.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αποφάσισαν να παραθέσουν αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι έκτακτη συνέντευξη τύπου, έξω από τα δικαστήρια του Ρεθύμνου.

Σημειώνεται ότι ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα και η πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Ήβη Μαυρομούστακου, ενώ όπως υπολογίζεται, η απόφαση για την πολύκροτη δίκη αναμένεται να εκδοθεί τέλος του Γενάρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση