HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – Ολυμπιακός 1-3

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 1-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε στη Νέα Σμύρνη «λύγισε» ο Ολυμπιακός. Χάρη σε γκολ των Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του μαχητικού Πανιωνίου με 3-1 και συνεχίζουν χωρίς απώλειες στην κορυφή της Super League.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Μάρκο Σίλβα δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο, δίνοντας φανέλα βασικού τόσο στον Κώστα Φορτούνη, όσο και στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε ένα αμυντικογενές 4-4-1-1 με οδηγίας προς τους παίκτες του να περιμένουν και να «χτυπούν» σε αντεπιθέσεις.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 8′ με τον Κασάμι να σουτάρει, αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντομίνγκες έπεσε μέσα στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης ωστόσο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Ο Ιντέγε στο 18′ απείλησε εκ νέου την εστία του Διούδη χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η πρώτη φάση για τον Πανιώνιο κατεγράφη στο 19′ με τον Βιγιάλμπα να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά να μην τελειώνει σωστά τη φάση.

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει στα καρέ τους, τους γηπεδούχους, ενώ στο 39′ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Κασάμι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 0-0 ωστόσο ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Στο 56′ όμως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν το 1-0 μετά από ωραία κίνηση του Φορτούνη και μπαλιά πάρε-βάλε στον Ντομίνγκες, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ.

Η ομάδα του Ουζουνίδη δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στην ισοφάριση στο 63ο λεπτό με κεφαλιά του Ρισβάνη, μετά από γέμισμα του Μπακασέτα. Τα χαμόγελα των γηπεδούχων όμως κράτησαν μόλις 10 λεπτά, αφού στο 73′ ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα.

Ο Φορτούνης έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Πάρντο από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-2. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 80′ ο Ιντέγε εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Πάρντο κι έκανε με προβολή το 3-1, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα του Πανιωνίου για κάτι καλό από την αναμέτρηση.

MVP
Ο Κώστας Φορτούνης ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες του Ολυμπιακού. Πιστώνεται την ασίστ του πρώτου τέρματος, ενώ και το δεύτερο προήλθε μετά από δικό του σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος
Αρνητικός πρωταγωνιστής και στα τρία γκολ που δέχθηκε ο Πανιώνιος ήταν ο Δημήτρης Χατζηισαΐας. Αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, στο δεύτερο τα έκανε… σαλάτα.

Σχόλιο
Σθεναρή ήταν η αντίσταση του Πανιωνίου στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οι «κυανέρυθροι» παίζοντας πολύ καλή άμυνα κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια για 73′ λεπτά τον πρωταθλητή Ελλάδας, όμως το γκολ του Πάρντο ουσιαστικά τους «σκότωσε».

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έδειξε ότι ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και συνεχίζει μόνο με νίκες μετά από 16 αγωνιστικές στη Super League.

Πολύ καλή εμφάνιση (ακόμη μία) από τον Κώστα Φορτούνη που είχε συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις φάσεις, ενώ καταλυτικός ήταν και ο Μπράουν Ιντέγε που έδωσε πολλές μάχες με τα αντίπαλα στόπερ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (80′ Μητρόπουλος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα, Μασούρας (68′ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (81′ Ντουρμισάι).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67′ Πάρντο), Ντομίνγκες (77′ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88′ Σεμπά), Ιντέγε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση