HomeΚΡΗΤΗΚακουργηματικές διώξεις στους «13» του τσιγαράδικου – Στα 2 εκ. ευρώ οι χαμένοι δασμοί

Κακουργηματικές διώξεις στους «13» του τσιγαράδικου – Στα 2 εκ. ευρώ οι χαμένοι δασμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κακουργηματικές διώξεις έχουν στην… πλάτη τους το πλήρωμα και οι συνεργάτες του «τσιγαράδικου» που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν ανοιχτά του Μακρύ Γιαλού.

Τελικά οι συλληφθέντες είναι 13: 7 Αιγύπτιοι (που αποτελούν το πλήρωμα του τσιγαράδικου), 2 Έλληνες αράδες (πατέρας και γιος), 3 κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού (που είναι αδέλφια και φέρεται να ήταν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου) και ένας Έλληνας που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τα φορτηγά που βρέθηκε στην περιοχή.

TSIGARADIKO ROSETA (1)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ στον Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος – εξαιτίας του μεγάλου αριθμού του παράνομου φορτίου.

TSIGARADIKO IERAPETRA (3)

 

Οι κατηγορίες και οι πρώτες… καταθέσεις

Το πλήρωμα του τσιγαράδικου κατηγορείται για την μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, ενώ οι δύο ψαράδες – πατέρας και γιος – αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι ως συνεργείς και μεταφορείς των λαθραίων τσιγάρων.

TSIGARADIKO IERAPETRA (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν γνώριζε για το σκοπό του ταξιδιού ενώ ο ίδιος φαίνεται να είπε ότι προχώρησε σε αυτή την «συνεργασία» με τους λαθρέμπορους επειδή τον είχαν απειλήσει.

TSIGARADIKO ROSETA (2)

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο ένας από τους τρεις αδελφούς που ανέφερε στην πρώτη κατάθεσή του ότι τον είχαν απειλήσει και γι’ αυτό συμμετείχε στην συγκεκριμένη υπόθεση.

TSIGARADIKO IERAPETRA (1)

Από την άλλη μεριά ο εκπρόσωπος της εταιρίας των φορτηγών ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιούνταν το φορτηγό για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων. Μάλιστα, ανέφερε ότι του είχαν ζητήσει τα φορτηγά για μεταφορά αγροτικών προϊόντων.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία χθες το βράδυ κι αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη στις 10 το πρωί στον ανακριτή Λασιθίου.

Κοντά στα 2 εκ. ευρώ οι χαμένοι δασμοί

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών αρχών το κράτος θα έχανε από το συγκεκριμένο φορτίο τσιγάρων κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

TSIGARADIKO ROSETA (3)

Καρέ – καρέ η μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι της Ιεράπετρας

https://www.youtube.com/watch?v=qLCtdAIt7gU

Διαφήμιση
Διαφήμιση